Yunanistan'a yeni 'turizmden sorumlu bakan yardımcısı'

Yunanistan'a yeni 'turizmden sorumlu bakan yardımcısı'
Yunanistan'da seçimleri kazanan "Radikal Sol Koalisyon" Syariza, hükümeti kurdu.


Yunanistan'da ayrı bir turizm bakanlığı bulunmuyor. Ülkede; ekonomi, denizcilik, altyapı ve turizm sektörleri 'Ekonomi, Altyapı, Denizcilik ve Turizm Bakanlığı' adlı bir bakanlık ve bu bakanlığa bağlı üç bakan yardımcılığından oluşuyor.

Syriza'nın oluşturduğu yeni bakanlar kurulunda Elena Kountoura, 'Ekonomi, Altyapı, Denizcilik ve Turizm Bakanlığı'nın Turizmden Sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Babası asker olan Kuntura, küçük yaştan itibaren altetizm ile uğraşmış ve 11 yaşındayken 100 metrede ulusal rekor kırmıştı. Gençlik yıllarında modellik yapan Kuntura, birçok dünyaca ünlü moda evi ile çalıştı, makyaj devi Shiseido’nun yüzü oldu. ABD merkezli CNN televizyonu tarafından da ‘yurtdışındaki en iyi 10 model’ arasında gösterildi.

3 DİL KONUŞUYOR

İngilizce, İspanyolca ve Fransızca konuşuyor. Modellik kariyerinin ardından ise 2003 yılına kadar birçok lifestyle dergisinin yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Yaptığı hayır işleriyle de dikkat çeken Kuntura, 2003’te Yeni Demokrasi Partisi’nden milletvekili seçildi. Ardından Yeni Demokrasi içinden çıkan Bağımsız Yunanlar Partisi’ne geçti.


 



Bu Haber 28.01.2015 - 10:35:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • doktor haydar 29.01.2015 - 06:20

    hem guzel hem akili mukkemmel yani)))0

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.