Yunanistan ve Tunus'taki gelişmeler Rus turistin tercihini nasıl etkiledi?

Yunanistan ve Tunus'taki gelişmeler Rus turistin tercihini nasıl etkiledi?
Yunanistan'da yaşanan ekonomik krize rağmen Ruslar'ın bu destinasyondan vazgeçmediği belirtiliyor. Rus tur operatörleri, gerilemek bir yana, Yunanistan rezervasyonlarında artışlar kaydedildiğini belirtiyorlar.


TurizmGüncel

Mouzenidis Travel CEO'su Alexander Tsandekidi, "Yunanistan tatili için yapılan aramalarda ve yapılan rezervasyonlarda kayda değer bir artış var. Bu sezon için Yunanistan konusunda oldukça iyimseriz." açıklamasını yaperken, Pegas Touristik CEO'su Anna Podgornaya, "Bu sezon Girit ve Rodos adalarına operasyon yapıyoruz. Bu bölgelere olan talepte ciddi bir artış var. İnsanlar Yunanistan'a tatile gitmeye devam ediyorlar ve Yunanistan şu anda Ruslar arasında en popüler destinasyonlar arasında üst sıralarda yer alıyor. Bunda, kalite ve fiyatın da büyük etkisi var." açıklamasını yaptı.

YUNANİSTAN AVRUPA'NIN EN UCUZ DESTİNASYONLARINDAN BİRİ

Tez Tour Halkla İlişkiler Direktörü Larisa Akhanova ise, şu anda Yunanistan'ın ülkede oldukça popüler olduğunu ifade etti. Akhanova "Şu anda Rusya'da geleneksel tatil dönemi ve fiyat-kalite dengesini iyi kuran destinasyonlar ilgi görüyor. Yunanistan, Avrupa'nın en ucuz destinasyonlarından biri. Deniz, kum, güneşten din turizmine ve tarih/kültüre kadar geniş bir yelpazede ürünler sunuyor. Ülkedeki kriz Rus turisti etkilemedi. Şu ana kadar tur operatörlerine gelmiş bir iptal başvurusu yok. Yunanistan otellerinden en çok talebi alanlar 4 ve 5 yıldızlı her şey dahil oteller." dedi.

RUSLARIN İLK TERCİHİ YİNE VİZESİZ GİDİLEN ÜLKELER OLACAK

Yunan turizmcilerin Tunus saldırılarından dolayı bu ülkeye gitmek istemeyen Rusları da göz ardı etmediği belirtiliyor. Ancak bu ülkeye gitmekten vazgeçen Rusların ilk tercihlerinin vizesiz gidilen ülkeler olacağı ifade ediliyor. Larisa Akhanova, "Bu kısa sürede tati planlayanların Yunanistan vizesi almalarının çok mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle tercih edilecek ülkelerin büyük oranda Türkiye, Mısır ve kısmen Kıbrıs olacağını tahmin ediyoruz. Ancak ağustos veya eylül ayında tatile çıkacakların Yunanistan ile ilgilenebileceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN BU YIL DAHA FAZLA AVRUPALI VE RUS TURİST ÇEKECEK

Pegas Touristik CEO'su Anna Podgornaya da, Tunus tatilini başka bir destinasyona rezerve etmek isteyenlerin en yakın tarihi tercih edeceğini belirtiyor. Tunus'ta yaşanan olaylar nedeniyle Yunanistan'ın daha fazla Avrupalı ve Rus turist çekeceğini kaydeden Podgornaya, "Tunus'ta yaşanan saldırının ardından Yunanistan ofisimiz ve başka tur operatörleri Girit Adası'na giderek buradaki turizmcilerle görüşmeler gerçekleştirdi." diyor.

YUNAN TURİZMCİLER KRİZ KOMİTESİ KURDU

Öte taraftan Yunanistan turizm otoritelerinin, ülke turizminin etkili bir şekilde işlemesi için birtakım tedbirler aldığı ifade ediliyor. Yunanistan Ulusal Turizm Organizasyonu SETE ise, Turizm Bakanlığı'na bir mektup göndererek turizm sektörünün aksamadan faaliyetlerine devam edebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. SETE'nin ayrıca, 'kriz komitesi' oluşturduğu da açıklandı.

TUNUS, RUS TURİSTİ KAZANMAK İÇİN ÖNLEMLER ALIYOR

Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Tunus’un Rusya Büyükelçisi Ali Gutali, Tunus hükümetinin ülkeye Rus turistleri çekebilmek için charter seferlerinde koltuk sayısının %40’ını Rus turistlere ayırdığını, ayrıca yabancı turistlerin ülkeden çıkarken ödedikleri 15 eurodan da vazgeçeceğini bildirdi.

Terör saldırısından sonra Rus turistlerin tekrar Sousse plajına geri dönmelerini arzu ettiğini ifade eden Gutali, bunun için turistik seyahat fiyatlarını ucuzlatacağını bildirdi.

Moskova’daki Tunus Ulusal Turizm Ofisi Müdürü Majid Kahlaui, Tunus’ta şu anda 5 bin Rus turistin tatil yaptığını bildirdi. Saldırılar nedeniyle çok az sayıda Rus turistin Tunus’u terk ettiğini belirten Kaglaui, daha önceki deneyimlerinden edindiği bilgilere göre, bu gibi saldırılarda turist sayısındaki düşüş sürecinin uzun sürmediğini ve sürecin çok kısa sürede yenileneceğini ifade etti.

 TURİSTLERİN GÜVENLİĞİ ARTACAK

Büyükelçi Gutali, Rusya hükümetinin vatandaşlarına Tunus tatilinden vazgeçmeleri konusunda bir uyarıda bulunması durumunda, bunun daha önce yapılan 'ülkenin zor zamanlarında destek olunacağı' konusundaki açıklamalarla ters düşeceğini kaydetti. Gutali, Tunus’ta bir daha benzer olayların yaşanmaması için gereken her şeyin yapılacağını vurguladı ve Tunus’ta tatil yerlerinde güvenliği sağlamak için 400 bin kişinin çalıştığını belirtti.

VİZESİZ ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE LİDER

Öte taraftan, Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Skyscanner verilerinden derlediği verilerden yola çıkarak Rusların bu yaz tatilinde gitmek istediği destinasyonları açıkladı. İlk beşte vizesiz ülkelerin yer aldığı listenin ilk sırasında Türkiye bulunurken, onu Karadağ, Tayland, Gürcistan ve İsrail takip etti. Açıklanan verilere göre, 2013-2015 yılları arasındaki dönemde, tatilini vizesiz ülkelerde geçiren/geçirmek isteyen Rus vatandaşlarının oranı 2013 yılında yüzde 31.7'ken, 2014'te bu oran yüzde 38.55'e ve 2015'te ise yüzde 42.5'e yükseldi.

İLK 20 DESTİNASYON

İlk 20'de yer alan diğer on beş ülke şu şekilde sıralandı: Endonezya, Vietnam, Mısır, Maldivler, Malezya, Brezilya, Fas, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler, Küba, Seyşeller, Kamboçya, Arjantin, Tunus ve Mauritius.



Bu Haber 07.07.2015 - 19:49:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.