Yunanistan Turizm Bakanlığı'ndan açıklama

Yunanistan Turizm Bakanlığı'ndan açıklama
Ekonomik krizin en sancılı günlerini yaşayan Yunanistan’da restoran ve otellerin büyük bir bölümü kredi kartı kabul etmemeye başladı. Yunanistan Turizm Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkeye giden turistler yarın ATM’lerden Yunan halkının günlük limiti olan 60 eurodan fazla para çekebilecek.


TurizmGüncel

Yunanistan tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Ülke kağıt paranın bankalardan çıkışına karşı sermaye kontrolü başlatırken, ATM’ler yarına kadar kapandı. Atina Borsası’nda ise 1 hafta işlem yapılamayacak. ATM’lerden günlük çekilebilecek para miktarı ise yarından itibaren günlük 60 euro olarak belirlendi.

60 EURO LİMİTİ TURİSTLERE UYGULANMAYACAK

Yunanistan Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, para çekme limitinin turistler için geçerli olmayacağı belirtildi. Bakanlık, eğer ATM’de banknot kaldıysa turistlerin kullandıkları bankaların belirlediği üst limite göre günde 60 eurodan fazlasını çekebileceğini ifade etti.

Yunanistan Turizm Bakanı Yardımcısı Elena Kountoura, açıklamasında şunları söyledi: ''Yunanistan'ın almış olduğu önlemler, bizi dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri haline getiren konuklarımızı hiçbir şekilde etkilemeyecek. Şu an ülkemizde olan ya da gelmeyi planlayan konuklarımız endişelenmesin. Kusursuz bir servis sunmaya devam edeceğiz.''

Açıklamada ayrıca, turistlerin tatilini olumsuz anlamda etkileyecek herhangi bir servis  ya da yakıt sıkıntısı yaşanmadığına da değinildi.

KREDİ KARTI KABUL ETMİYORLAR

Ancak açıklamalar bu şekilde olsa da, halk kendi önlemlerini almış durumda. Restoranlar ve diğer işletmeler ellerinde nakit para bulunması için kredi kartıyla ödeme kabul etmiyor.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Öte yandan, Yunanistan'ın başkenti Atina'da toplu taşıma araçları 6 Temmuz'a kadar bedava olacak. Karar, 7 Temmuz'a kadar bankaların kapalı olması ve ATM'lere günlük 60 euro para çekme limiti koyulması gerekçesiyle alındı.



Bu Haber 29.06.2015 - 16:02:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.