Yönetim Kurulu'nda kadın oranını artırdı, ödülü aldı

Yönetim Kurulu'nda kadın oranını artırdı, ödülü aldı
Martı Otel İşletmeleri A.Ş., bu yıl ikincisi gerçekleşen Bağımsız Kadın Direktörler Konferansı’nda bu yıl da “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü” ne layık görüldü.


Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun hayata geçirdiği “Bağımsız Kadın Direktörler Projesi” kapsamında, “II. Türkiye Kadın Direktörler Konferansı”, 19 Kasım Çarşamba günü Sabancı Center’da gerçekleştirildi. Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oya NARİN ödülünü, Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Ayşegül EKŞİT’in elinden aldı.

Türk turizm sektörünün köklü ve lider kuruluşlarından Martı Otel İşletmeleri A.Ş., yönetim kurulundaki kadın üye oranı, bağımsız kadın üye oranı ve yönetim kurullarında başkan, başkan yardımcısı olarak kadın oranına göre hesaplanan endekste, 442 BIST şirketi arasında ilk üçte yer alarak “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü”nü almaya hak kazandı.


Oya NARİN: “Kadınlarımıza imkân verildiği takdirde her alanda başarılı olacaklarına ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz…”

Geçen yıl gururla alınan bu anlamlı ödüle, bu yıl da layık görülmenin mutluluk verici olduğunu belirten NARİN; “Martı ailesi olarak, çalışma hayatında kadın erkek eşitliğine son derece önem veriyoruz. Yönetim Kurulu’ndaki kadın üye sayımız %42. Bu doğrultuda; şirketlerin kadın yönetim kurulu üyesi bulmalarının kolaylaştırılması ve kadınların yönetim kurulu üyeliğinin önündeki engellerin aşılması yönündeki çalışmaları içtenlikle destekliyoruz.” dedi.

Kadınların iş hayatında yer edinmelerinin önemini vurgulayan NARİN; “Kadınların işgücüne katılımının artması; nüfusumuzun yarısını oluşturan bir kitlenin ekonomik özgürlüğüne kavuşmasını sağlayacaktır. Böylece ekonomik büyüme potansiyelimiz artacak ve kişi başına düşen gelir seviyemiz yükselecek. Kadınlarımıza imkân verildiği takdirde her alanda başarılı olacaklarına ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun yürüttüğü “Bağımsız Kadın Direktörler Projesi” ile kadınların yönetim kurullarındaki konumunun güçlendirilmesini ve bu yolla yönetim kurullarının daha etkin çalışması hedefleniyor. Proje kapsamında, 2015 dönemi genel kurullarının sonuna kadar BIST şirketleri yönetim kurullarında kadın direktör oranının yüzde 25’e ulaşması, Türkiye’de yönetim kurulunda kadın direktör bulunmayan şirket kalmaması, yönetim kurullarının kadın üyelerle güçlendirilmesi hedefleniyor.


Bu Haber 21.11.2014 - 10:44:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.