Yıldıray Sapan: Konyaaltı’nın kaderi Erdoğan'ın elinde

Yıldıray Sapan: Konyaaltı’nın kaderi Erdoğan'ın elinde
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Defterdarlık tarafından ısrarla belediyelere verilmeyen Konyaaltı sahili konusunda iktidar çevrelerinin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi. Sapan, “Konyaaltı sahili konusunda tek yetkilinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu gözlerden kaçırılmak isteniyor. Bu konuda Erdoğan’a, padişah yetkisi veren Başbakanlık Genelgesi unutulmamalı” dedi.


 Antalya Milletvekili Sapan, Konyaaltı Sahili’nin ilgili kira sürecinin bitmesinin ardından Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi’nin Defterdarlık nezdinde yaptığı girişimlerden sonuç alınmamasının ardında Başbakanlık Genelgesi’nin yattığını ifade etti. Sapan, tek bir cümleden oluşan genelgede; “Kamu kurum ve kuruluşları (Belediyeler ve il özel idareleri hariç) ile sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait şirketlerin, kendi mülkiyetlerinde veya tasarruflarında bulunan taşınmazlarıyla ilgili olarak; kamu kurum ve kuruluşları, vakıf, dernek veya bunların şirketlerine, gerçek veya tüzel kişilere; satış, kira, irtifak, takas, tahsis, devir vb. her türlü tasarrufa yönelik işlemleri için Başbakanlıktan izin alınacaktır” ifadesinin yer aldığını belirtti.
 
"KONYAALTI'NDA YETKİ ERDOĞAN'DA"
 
Genelgeden anlaşılacağı üzere Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’daki köy meralarından, taş ocaklarına, sahillerden, kamuya ait tesis ve arazilere kadar tüm yetkileri elinde topluyor diyen Yıldıray Sapan, “Konyaaltı Sahili ile ilgili tek iradenin de Tayyip Erdoğan’da olduğu açıktır. Bunu AKP’nin Antalya’daki yöneticileri de, milletvekilleri de, Defterdar da Vali de iyi biliyor. Fakat kamuoyuna, ‘Konyaaltı sahili bizim yetkimizde değil, tek karar verici Başbakan. Bu yüzden elimizden bir şey gelmiyor” diyemedikleri için laf çeviriyorlar. ‘Belediyeler yeni proje hazırlasın bakarız’ şeklinde konuşarak zaman kazanmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
 
"YEREL SEÇİMLER BEKLENİYOR"
 
Konyaaltı sahili ile ilgili karar için Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart seçimlerini beklediğini, bu yüzden sahilin 3 aylığına İl Özel İdaresi’ne devredildiğini belirten Sapan şunları söyledi: “Amaç çok açıktır. Konyaaltı sahili gibi Türkiye’nin çok değerli arazileri, uluslar arası para spekülatörlerinin, rant lobilerine devredilmek istenmektedir. Bu yolla Başbakan Erdoğan, içine düştüğü ekonomik krizden kurtulmanın yolunu aramaktadır. Bu amaç için Konyaaltı sahili, 30 Mart’ta kapatılacak olan İl Özel İdaresi’ne devredilmiştir. Çalışanları ve ekipmanları ile birlikte birkaç ay sonra dağıtılacak olan kuruma sahilin devredilmesi trajikomik bir durumdur. Ama amaç bellidir. Yerel seçimler beklendiği için Konyaaltı konusunda geçici bir tasarrufa gidilmiştir. 30 Mart’taki yerel seçimde, George Soros gibi uluslar arası spekülatörlerle, onların yerli işbirlikçisi olan AKP yandaşı rantçıların seçilmesini istediği Menderes Türel sandıktan çıkarsa satış, devir, tahsis işleri kolaylıkla yapılabilecektir."
 



Bu Haber 06.01.2014 - 10:25:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.