Yayman: 85 milyon turist, 85 milyar dolar gelir hedefi bizim için çok önemli

Yayman: 85 milyon turist, 85 milyar dolar gelir hedefi bizim için çok önemli
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen TravelExpo Ankara 2017, dün ATO Congresium'da açıldı. Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, turizm sektöründe bu yıl için iyimser olduklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize gösterdiği '85 milyon turist ve 85 milyar dolar gelir' hedefi bizim için çok önemli bir hedef. Bu hedefi gerçekleştirmek için sektörümüzle el birliğiyle çalışıyoruz." dedi.



Yayman, bu yıl ikincisi düzenlenen ve turizm sektöründe faaliyet gösteren yerli, yabancı firmaları bir araya getiren etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, fuarın bu yılki onur konuğu ülkesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, onur konuğu ilin ise Diyarbakır olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin her yerinin mutlaka görülmesi gerektiğini vurguladı. Yayman, bakanlık olarak turizmin sadece "deniz, kum, güneş turizmi" olarak görülmesini istemediklerini söyledi. 

85 MİLYON TURİST, 85 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFİ
 
Geçen yıl turizmde istenilen noktaya gelinemediğine işaret eden Yayman, bu yıl için iyimser olduklarını ve Türkiye turizminde yeni bir sayfa açmak için sektörle sürekli toplantı yaptıklarını dile getirdi.
 
Yayman, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize gösterdiği '85 milyon turist ve 85 milyar dolar gelir' hedefi bizim için çok önemli bir hedef. Bu hedefi gerçekleştirmek için sektörümüzle el birliğiyle çalışıyoruz. 'Sen, ben yok, biz varız' anlayışıyla bu fuarları, bu etkinlikleri daha çok yapacağız." dedi.
 
'HER TURİSTİ BARIŞ ELÇİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ'

Rusya'dan bu yıl 5 milyon turist gelmesini beklediklerini aktaran Yayman, şöyle devam etti:
 
"Her turisti tanrı misafiri ve barış elçisi olarak görüyoruz. Türkiye'de farklılıklarımızla biriz ve beraberiz. Demokrasi, barış ve hürriyetler ortak paydasında; ekmeğimizi, aşımızı paylaşma duygusu içinde, büyütme ortak paydasında biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz. Dünya turizminde çok ciddi sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Berlin ne kadar güvenliyse Antalya da o kadar güvenli, Londra ne kadar güvenliyse Diyarbakır da o kadar güvenli, Madrid ne kadar güvenliyse Kapadokya da o kadar güvenli... Dünyada maalesef küresel terör tehdidi var, buna karşı biz turizm elçileri olarak turizmde, kültürde ve sanatta iş birliğini çok önemsiyoruz."
 
Türkiye'den 42 ilin yanı sıra 7 ülkeden de katılımın olduğu fuar, 4 gün sürecek. Fuar firmalara güçlü iş bağlantıları kurma imkanı sunacak.



Bu Haber 24.03.2017 - 14:12:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • X Factor ( Hakiki Turizmci) 25.03.2017 - 02:35

    Lafla peynir gemisi yürümez. Bla bla bla..

  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 24.03.2017 - 06:37

    Bu açıklama LAF mı, FAL mı? Biraz ciddiyet yok mu? #HAYIR

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.