Yargı kararına rağmen TOKİ’nin Çeşme planları askıya çıktı

Yargı kararına rağmen TOKİ’nin Çeşme planları askıya çıktı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin yürütmesini durdurduğu, TOKİ’nin Çeşme ilçesi Reisdere’de yüzde 500 inşaat yoğunluğu artışıyla yapmak istediği dört katlı konut projesini askıya çıkardı.

 
Zaman Gazetesi'nden Şaban Gündüz'ün haberine göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılan planla ilgili şu açıklamaya yer verildi: “İzmir ili, Çeşme ilçesi, Reisdere Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti TOKİ Başkanlığı adına kayıtlı 2557 ve 1169/1 numaralı parselleri kapsayan alanda hazırlanan 18. madde uygulaması, 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine göre 04.11.2014 tarih ve 17590 sayılı bakanlık makamı oluru ile imar uygulaması sorumluluğunun talep eden kurumda kalması kaydıyla  onaylanmıştır.”
 
Yoğun yapılaşma içeren planlarla ilgili İzmir Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin açtığı dava sonucu İzmir 3. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Mahkeme, dört katlı yapılaşmanın Çeşme’deki iki katlı konut geleneğine aykırı olduğu gerekçesi başta olmak üzere planın planlama esasları, şehircilik ilkeleri, plan tekniği, yürürlükteki imar mevzuatı hükümleri ve kamu yararına uygun olmadığına hükmetmişti. TOKİ’nin İzmir 1. Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itiraz ise oybirliğiyle reddedilmişti.
 
 


Bu Haber 12.11.2014 - 11:10:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.