'Yakın gelecekte hüsranla sonuçlanan otel yatırım hikayeleri duyabiliriz'

'Yakın gelecekte hüsranla sonuçlanan otel yatırım hikayeleri duyabiliriz'
Double Tree by Hilton İstanbul Old Town Hotel Genel Müdürü Süleyman Yurdoğlu, İstanbul'da otel enflasyonu oluştuğunu söyledi. Yurdoğlu, fizibilitesi doğru yapılmayan yatırımlar nedeniyle yakın gelecekte 'hüsranla sonuçlanan yatırım hikayeleri' duyulmaya başlanabileceğini ifade etti:


Geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçirdiklerini anlatan Double Tree by Hilton İstanbul Old Town Hotel Genel Müdürü Süleyman Yurdoğlu, bu yılın da başarılı bir sezon olacağını belirterek, yıl geneline ait reervasyonlar aldıklarını söyledi. Tarihi Yarımada’nın cazibesinin artarak devam ettiğini ifade eden Süleyman Yurdoğlu, İstanbul’a gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Tarihi Yarımada’ya uğradığını, kültür turizmi amaçlı gelenlerin de, Tarihi Yarımada bölgesinde konaklamayı tercih ettiğini belirtti.

İSTANBUL'DA OTEL ENFLASYONU VAR

İstanbul’da son yıllarda hızla artan otel sayısına değinen Süleyman Yurdoğlu, kentte otel enflasyonu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“İstanbul’da, ciddi bir otel enflasyonu olduğunu düşüyorum. Fizibilitesi yapılmadan, kentin herhangi bir bölgesine otel inşaatı yapılmaya devam ediyor. Ancak, uygun olmayan lokasyona yapılan bir otel yatırımının geri dönüşü 25 - 30 yılı bulabilir. Nitekim, otel yatırımları bu hızla giderse, yakın gelecekte, bazı otellerde sıkıntılar yaşanmaya başlayabilir. Zira, İstanbul’a 3 – 4 günlüğüne gelen bir turist, eğer kültür amaçlı geldiyse Tarihi Yarımada'yı tercih ederken, iş amaçlı geldiyse Taksim başta olmak üzere iş görüşmesi yapacağı bölgeyi seçmektedir. Kısaca; yatırımcıların otel yatırımına başlamadan önce, bölgenin turizm potansiyelini iyi analiz etmesi gerekmektedir. Aksi halde, önümüzdeki yakın gelecekte hüsranla sonuçlanan hikayeleri duymaya başlayabiliriz” diye konuştu.

Çok düşük fiyatlarla doluluk sağlamanın akılcı olmadığını da anlatan Süleyman Yurdoğlu, bu durumda otelin hem para kazanamayacağını, hem hizmet için ek personele ihtiyacının bulunacağını ve bunun da bir maliyet olduğunu kaydederek, otelin kar elde edememe riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti. 

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ ALGISINI KAYBETMEMELİYİZ

Dünyada Türk turizmi denilince akla 'Türk misafirperverliği'nin geldiğini hatırlatan Süleyman Yurdoğlu, gerek hızla açılan otellere kalifiye insan kaynağı bulmadaki zorluklar, gerekse turizm bölümü mezunlarının sektörde çalışmak istememesi gibi nedenlerden dolayı, yakın gelecekte bu algının sıkıntıya girebileceğine dikkat çekti.

Özellikle turizm bölümünde okuyan öğrencilerin, staj sırasında büyük otellerde tek tip ve uzun süreler çalıştırıldığını anlatan Süleyman Yurdoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

ÖĞRENCİLER STAJ DÖNEMİNDE SEKTÖRDEN SOĞUYORLAR

“Özellikle büyük otellerde staj yapan öğrenciler, uzun saatler boyunca tek tip iş yapmaktan bunalıyor ve sektöre daha adım atmadan, turizmde çalışmaktan vazgeçiyor. Diğer taraftan da, yeni oteller açılmaya devam ediyor. Özetle, sektörümüzün kalifiye insan kaynağına daima ihtiyacı var. Eğer, tesislerimizdeki servis kalitesi düşerse, Türk misafirperverliği havada kalır ve sektörde tehlike çanları çalmaya başlar. Sektördeki yöneticilerin, muhakkak insan kaynağı yetiştirmeye büyük özen göstermesi gerekiyor. Yeni nesillere de, mesleğimizi sevdirmeliyiz. Personelin işini, eğlenerek hobi gibi yapabileceği, yüksek performansla hedeflerini tutturabileceği çalışma ortamlarını hazırlamalıyız” şeklinde konuştu.


Bu Haber 06.02.2015 - 12:34:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.