Yabancıya sağlıkta KDV istisnasının detayları belli oldu

Yabancıya sağlıkta KDV istisnasının detayları belli oldu
Türkiye'de yabancıların yararlanacağı sağlık hizmetlerinde uygulanacak KDV istisnasının detayları Maliye Bakanlığı tarafından belirlendi. Uygulamaya göre; Türkiye'deki sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde verilen koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinde yabancılar için KDV istisnası olacak. Uygulama; saç ekimi, cilt bakımı, kırışıklık tedavisi ya da dolgu maddeleri gibi estetiklerde ise geçerli olmayacak.


Türkiye'de yabancılara yönelik sağlık hizmetlerinin KDV istisnası uygulamasının detayları belli oldu. Maliye Bakanlığının belirlediği genel tebliğ taslağına göre, Türkiye'deki sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde verilen koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri gibi alanlarda yabancılara KDV istisnası uygulanacak.



Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı KDV tebliğ taslağına göre 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişilere sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde verilen koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri KDV’den istisna olacak. İstisna kamu, özel ve üniversite hastanelerinde, tıp merkezlerinde, polikliniklerin yanında Sağlık Bakanlığından izin almak kaydıyla faaliyette bulunan; aile ve toplum sağlığı merkezleri, muayenehaneler, laboratuvarlar, müesseseler, ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan özel sağlık kuruluşları, ambulans hizmetleri sunan kuruluşlar, diyaliz merkezleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, genetik hastalıklar tanı merkezleri, hiperbarik oksijen tedavisi uygulanan özel sağlık kuruluşları, hemoglobinopati tanı merkezleri, madde bağımlılığı tedavi merkezleri, üremeye yardımcı tedavi merkezleri, terapötik aferez merkezleri, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama merkezleri, kordon kanı bankaları ile kaplıcaların Türkiye’de vermiş oldukları hizmetlerde geçerli olacak.

 

 



Bu Haber 03.07.2018 - 09:26:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.