Yabancı yatırım fonlarından Türk şirkete 10 milyon dolarlık yatırım

Yabancı yatırım fonlarından Türk şirkete 10 milyon dolarlık yatırım
İnternet üzerinden oda satışı gerçekleştiren yabancı sitelerinin Türkiye’deki faaliyetlerinin tartışıldığı şu günlerde, yerli otel arama motoru Otelz.com’a yabancı fonlardan yatırım geldi. Elde ettiği 10 milyon dolarlık kaynakla, pazar payını artırmayı ve Türkiye'deki otel rezervasyonları için internet kullanıcılarının ilk tercihi olmayı hedefleyen Otelz.com'un 2015 hedefi ise, yüzde 200 büyüme.


Online turizm dikeyinin en büyük yatırım fonlarından Howzat Partners ile, daha önce Türkiye internet ekosisteminde de çeşitli yatırımları bulunan Malezya’lı yatırım fonu Elixir Capital önderliğindeki yatırım turunda, son zamanlarda Türkiye’de bir çok startup’a yatırım yapan, Orkun Tekin, Mustafa Mert Işık, Genco Alp, Burak Gözalan, Orkun Samioğlu,Vedat Özşahin ve Arshad Ahmed da bulunuyor.

Otelz.com, 10 milyon dolar değerleme ile kapatılan bu yatırım turundan elde ettiği kaynakla, pazar payını artırmayı ve Türkiye'deki otel rezervasyonları için internet kullanıcılarının ilk tercihi olmayı hedefliyor.

TÜRKİYE’NİN İLK ÖN ÖDEMESİZ OTEL REZERVASYON PLATFORMU

Bünyesinde bulundurduğu 4 bine yakın kontratlı konaklama tesisi ile online otel rezervasyonu hizmetlerini gerçekleştiren Otelz.com, Türkiye'nin yerli sermaye ile kurulan ilk ve tek ön ödemesiz otel rezervasyon platformu olma özelliğini taşıyor.

‘HEDEFİMİZ TÜRK TURİZMİNİN İNTERNET ORTAMINDA GELİŞMESİ’

Otelz.com Genel Müdürü Tuna Yılmaztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sektörde güçlü yabancı şirketlerle rekabette önemli bir mücadele verdiklerini anlatarak, Otelz.com projesini sadece ticari bir proje olarak değil, Türk turizminin internet ortamında gelişmesi ve dünya standartlarının üzerine çıkması için oluşturulan bir kabuk değişim girişimi olarak gördüklerini belirtti.

ELDE EDİLEN KAYNAKLAR TEKNOLOJİYE YATIRILACAK

Açıklamada ayrıca, yatırımcılardan gelen kaynakları teknolojilerinin gelişmesine ve çoklu dil desteğine harcayacaklarını ve dünyanın her yerinden Türkiye'de otel arayan gezginlerin aklına ilk gelen online platformlardan biri olmayı hedeflediklerini belirten Yılmaztürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'deki klasik tur operatörleri ve seyahat acentelerinden çok farklı bir kulvardayız. İş modelimiz tamamen farklı. Otelz.com sisteminde tüketicilerden para tahsilatı kesinlikle yok. Otel rezervasyonunu bizim aracılığımızla gerçekleştiren kişi, ödemesini doğrudan yer ayırttığı otele yapıyor. Bununla beraber Otelz.com web sitesindeki tüm fiyatların, oda müsaitliklerinin ve otel bilgilerinin girişleri, oteller tarafından yapılıyor ve güncelleniyor. Bu şekilde tüketicilere ilk elden, en doğru bilgiyi verebiliyoruz."

2015 HEDEFİ YÜZDE 200 BÜYÜME

Rekabet yoğun bir sektörde sürekli gelişen teknolojileriyle fark yaratmak amacında olduklarını belirten Yılmaztürk, 2015 yılında en az  yüzde 200 büyüme hedeflediklerini, 2016 yılı hedeflerinin ise en az 100 bin rezervasyon olduğunu söyledi. Yılmaztürk,  daha şimdiden bir sonraki yatırım turu için temasların başladığını açıkladı.











Bu Haber 23.07.2015 - 11:32:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • tarz 31.12.2015 - 03:17

    şakşakcılar yerlerini almış zamanında bamturdan kapı baca kaçanlar şimdilerde röportaj verir olmuş bazıları da şakşakçı bazılarıda misafir diye girmiş kendi şirketine yorum yapmış sizin ciğerinizi biliyorum

  • xrol 06.11.2015 - 05:40

    büyümeyi düşünmeden önce mahkemede kazındığım parayı ödesinler 20 bin tl ödemeyemeyen bir şirket nasıl büyür biri anlatabilirmi acaba

  • misafir 24.07.2015 - 01:06

    vay be....tebrikler

  • Ersoy C 23.07.2015 - 05:25

    tebrikler otelz......

  • Ekrem Erdurmaz 23.07.2015 - 12:11

    Tebrikler otelz.com...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.