Yabancı turistler Türk otel ve işletmelerinden ne bekliyor?

Yabancı turistler Türk otel ve işletmelerinden ne bekliyor?
HotelsPro Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Türkiye’yi ziyaret eden ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan yabancı turistlerin otellerden ve diğer turizm tesislerinden öncelikli beklentilerini açıkladı.


Yarattığı katma değer, istihdam yaratma kapasitesi ve döviz getirisi ile ekonomiye önemli oranda katkı sağlayan turizm sektörünün geleceği için yabancı turistlerin beklentilerinin son derece önemli olduğunu belirten Safkan, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistler için önem taşıyan noktaları şu şekilde sıraladı:

Hizmet sunan kişilerin dil becerisi

Yabancı dilleri öğrenmek turizm sektörü açısından bir artı değil, bir şart ve gereklilik. Bir veya birden fazla yabancı dil bilen personel sayısı, yabancı turistlerin beklentilerinin başında geliyor.

Eğitimli personel

Turist davranışlarını ve beklentilerini yakından bilen, bu noktalar ekseninde eğitim almış nitelikli insan gücü, tesis-turist ilişkisinde en önemli noktalardan biri durumunda.

İnternet altyapısı

Sinyal gücü zayıf olmayan, bağlantı problemi ve kesintisi yaşanmayan oteller turistler açısından önem taşıyor ve tesisle ilgili genel beğeniye de birebir etki ediyor.

Rehberlik ve danışmanlık hizmetleri

Rehberlerin turizm sektöründe büyük görevleri, katkıları ve aynı oranda da sorumlulukları söz konusu. Bilgi birikimi yüksek ve çok yönlü rehberler turistlerin önem verdiği bir diğer nokta.

Turistik bölgelerdeki altyapı

Konaklanacak tesise kolay ulaşım, konaklama tesislerinin güvenliği, tesisten merkez ve tarihi noktalara ulaşım rahatlığı, toplu taşıma sistemi gibi detaylar turistler açısından önem taşıyor.

Çocukların eğlenebileceği oyun alanları

Tatil süresince çocukların sıkılmamalarını sağlamak ebeveynler açısından önem taşıyan konulardan biri. Çocukların gün boyu koşuşturabilecekleri ve eğlenebilecekleri geniş alanlar, tesis seçimini etkileyen bir diğer faktör.


Bu Haber 01.03.2017 - 12:00:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.