Benzer Haberler:
    İşte İzmir EXPO Başkanlığı için öne çıkan üç isim
    ICCA açıkladı: İstanbul kongre sıralamasında 9'unculuğa geriledi
    Yaşanan iflaslar Rusya'da 'sudan ucuz tatil' dönemini kapatıyor
    Rixos, İstanbul'daki ikinci oteli Rixos Pera İstanbul'u açtı
    Dijital devrim: Facebook kullanıcıları % 12 komisyonla acentelik yapacak
    Katarlılar İstanbul'da butik otel açmak için partner arıyor
    Bakan Günay Kemerli otelciler ile bir araya geldi
    Türkiye'de cinsel terapi turizmi patlaması
    TAV, hisseleri Aeroports de Paris Grubu’na devretti
    Emrullah Turanlı: Mütekabiliyet yasası Türkiye'ye döviz getirecek

    WTTC: Önümüzdeki 10 yılda Türkiye turizmi ortalama yüzde 6,8 büyüyecek

    08.02.2012 - 16:19:07



    İstanbul'da düzenlenen Orta Asya Türkiye Otel Yatırım Konferansında konuşan Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) Pazarlama Direktörü Geoffery Breeze, seyahat pazarının bugünü, önümüzdeki süreç ve Türkiye'ye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.



    TurizmGüncel

    WTTC'nin yaptığı araştırmalar ve oluşturduğu projeksiyonlarla sektöre ışık tuttuğunu belirten Breeze, elde ettikleri verilere göre, 2011 yılında çalışan her 10 kişiden birinin turizm sektörü tarafından istihdam edildiğini söyledi. Dünyadaki toplam GSMH'nin yüzde 9'nun turizm tarafındna yaratıldığını belirten Geoffrey Breeze, bu rakamlarla turizmin otomotiv sektörünün dahi önünde olduğunu kaydetti.
    ABD ve Avrupa'da ortaya çıkan ekonomik kriz ve resesyonun seyahat pazarını olumsuz etkilediğini belirten Breeze, "Yaşanan ekonomik krize rağmen seyahat pazarı büyümeye devam etti. 2011 yılında yakalanan yüzde 3,2'lik büyüme de bunun en güzel göstergesi. Seyahat pazarının 2012 yılında da yüzde 3,3 büyüyeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki 10 yılda ise seyahat pazarı ortalama yüzde 4 büyüyecek. Yine önümüzdeki 10 yılda, dünyadaki toplam GSH içinde turizmin payı yüzde 9,'a yükselecek ve toplamda 9 trilyon dolarlık bir değere ulaşacak" bilgisini verdi.


    Önümüzdeki süreçte turizm alanında büyüyeceği öngörülen destinasyonlar hakkında da konuşan Breeze şun bilgiler verdi:

    ÇİN, HİNDİSTAN VE TÜRKİYE'DE TURİZM ORTALAMA YÜZDE 6,8 BÜYÜYECEK

    Önümüzdeki süreçte turizm alanında yükselecek olan ülkeler, aslında, aynı zamanda ekonomik olarak ciddi büyüme sergileyen gelişmekte olan ülkeler olacak. Bunların başında ise Güneydoğu Asya ülkeleri, Çin, Hindistan ve Türkiye geliyor. Bu gelişmekte olan ülkeler önümüzdeki 10 yıl boyunca turizm alanında ortalama yüzde 6,8 büyüme kaydedecek. Turizm alanındaki bu büyüme kuşkusuz genel ekonomik büyümeyle de desteklenecek.

    DÜNYA SEYAHAT PAZARININ YÜZDE 30'U  ÇİN VE HİNDİSTAN ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞECEK
     
    Önmüzdeki dönemde özellikle Çin  ve Hindistan'ın turizm alanındaki etkinliği artacak. Öngörülerimize göre, 2021 yılına gelindiğinde dünya seyahat pazarındaki toplam katma değerin yüzde 30'u bu iki ülke tarafından oluşturulacak.

    HAVAYOLU ŞİRKETLERİ ZOR DURUMDA

    Hava taşımacılığı seyahat pazarının merkezinde duruyor. Yıllık 3 milyar insanın seyahat ettiği havayolu şirketlernin ekonomilere kattığı toplam değer 425 milyar dolar.2021 yılına gelindiğinde havayolu ile seyahat eden yolcu sayısı 6 milyara, toplam katma değer ise 1 trilyon dolara yükselecek. Öte taraftan, sürekli düşen kar marjları havayolu irketlerini çok durumda bıraktı. 

    KAZADAN SONRA KRUVAZİYER REZERVASYONLARI YÜZDE 10 DÜŞTÜ

    Öte taraftan kruvaziyer seyhatleri de hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Kruvaziyer seyahat pazarı her yıl ortalama yüzde 7,5 büyüyor ve gelişmeye açık bir sektör. 2011 rakamlarına göre, 16 milyon kişi kruvaziyerle seyahat etti. 2020 yılına gelindiğinde, kruvaziyerle seyahat eden Avrupalıların sayısı bile 10 milyona ulaşacak. Kruvaziyer pazarındaki en olumsuz gelişme Costa Concordia gemisinin batması oldu. Rezervasyonların yoğun olduğu dönemde gerçekleşen kaza, rezervasyonlarda yüzde 10'luk bir gerilemeye neden oldu. Geminin batması şirketin hisselerini de olumsuz etkiledi şirket hisseleri yüzde 14 oranında değer kaybetti.
     


    Haberi Paylaşın :
    Bu haber 08.02.2012 - 16:19:07 tarihinde eklendi.

    Kullanıcı Yorumları

    Kayıtlı yorum bulunamadı...

    Yorum ekleyin



    Adınız :  

     

    Güvenlik Kodu :
    Yenile


     
    Diğer Başlıklar:
    Dijital devrim: Facebook kullanıcıları % 12 komisyonla acentelik yapacak
    Katarlılar İstanbul'da butik otel açmak için partner arıyor
    ICCA açıkladı: İstanbul kongre sıralamasında 9'unculuğa geriledi
    İşte İzmir EXPO Başkanlığı için öne çıkan üç isim
    Rixos, İstanbul'daki ikinci oteli Rixos Pera İstanbul'u açtı
    Bakan Günay Kemerli otelciler ile bir araya geldi
    Volkan Şimşek ile özel: Şampiyonlar Ligi'ndeki tek Türk oteliyiz
    Yaşanan iflaslar Rusya'da 'sudan ucuz tatil' dönemini kapatıyor
    Başaran Ulusoy başkanlığı bırakıp İstanbul ve Selanik'te otel açacak
    Rotana İskenderun'daki oteli için Türkiye'den Rhossos Turizm ile anlaştı
    350 milyon $ yatırımla yeniden doğan Tarabya Oteli eleman arıyor
    Emrullah Turanlı: Mütekabiliyet yasası Türkiye'ye döviz getirecek
    Serdar Bilgili 65 milyon € yatırımla öğrenci oteli yapıyor
    'Antalya'da yüzde 13 eksideyiz, nereye kadar böyle gider bilmiyorum'
    Türkiye'de cinsel terapi turizmi patlaması
    Arsa sorunu çözüldü, turizm çalışanları için Antalya'ya 6 bin konut geliyor
    Başaran Ulusoy Turing'deki görevinden ayrıldı
    Ahmet Doğangün Dedeman Antalya Hotel & Convention Center'ın yeni Genel Müdürü oldu
    Bakan Günay TÜROFED Yönetim Kurulu ile Alanya'da bir araya geldi
    Tatil maliyetleri Ege'de yüzde 10, Antalya'da yüzde 25 arttı
    İngiltere'den Türklere vize açılımı: 200 TL fazla ödeyene aynı gün vize
    İngiliz turist 'Türkiye kabusu' yüzünden TUI'yi ABTA'ya şikayet etti
    TAV, hisseleri Aeroports de Paris Grubu’na devretti
    Alman turizmciler: Turistlere köy hayatını yaşama imkanı sunun
    Genel Haber Arşivi
    Bizi Takip Edin
    Facebook Twitter
    Hava Durumu

    Turizm Güncel Hava Durumu
    Turizm Uçuş Hattı
    Hülya'lı Köşe
    Hülya'lı Köşe
    HER HAKKI TURİZMGUNCEL.COM'A AİTTİR   ©   COPYRIGHT 2012  ||  Genel RSS  || Güncel RSS  || Sektörel RSS  ||  Marka INTERACTIVE
    Ücretsiz Abone Olun
    Anket
    Anket bulunamadı.