Von Hotels 5'inci otelini Özdere'ye açacak

Von Hotels 5'inci otelini Özdere'ye açacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes Özdere’de bulunan denize sıfır araziyi 5 yıldızlı otel projesi için Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm Tic. A.Ş'ye tahsis etti. Şirket, projeyi İzmir Valiliği’ne sundu. Özdere’nin Göztepe Mahallesi’nde 120 odalı otel yapmayı planlayan şirketin, bakanlıktan 300 oda kapasitesine kadar izin aldığı belirlendi.


Ege'de Son Söz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, şirketin gerçekleştireceği  projenin yapılacağı arazisinin mülkiyeti ise Maliye Bakanlığı’na ait. Toplam 16 dönüm alanda yapılacak Von Hotel Özdere adlı projenin 4 bloktan oluşacağı öğrenildi.

Tatil Köyü şeklinde yapılması planlanan projenin alanı 1/1000 Ölçekli İmar Planında 'Turizm Yatırım Alanı' olarak, 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planında 'Turizm Tesis Alanı' olarak tanımlanıyor. Projenin inşaat aşamasında 80 kişinin çalıştırılması planlanırken, arazi hazırlama ve inşaat faaliyetlerinin 24 ayda tamamlanması öngörülüyor. İşletme aşamasında ise 300 personelin istihdam edileceği belirtiliyor.

ŞİRKET KİME AİT?

Proje dosyasına göre Bien Yapı’nın sahibi ve tek yetkili ismi Nurullah Ercan olarak görünüyor. Ercan'ın Antalya Manavgat'ta Petro Club Tatil Köyü, Golden Coast Hotel ve Golden Beach Otel olmak üzere 3 tane 5 yıldızlı tesisi bulunuyor. Ercan’ın yine Petrokent Turizm A.Ş şirketi ile Ankara ve Abant'ta da birer otelin sahibi olduğu görülüyor. Kardeşleri Latif ve Ali Ercan ile birlikte Zonguldak, Gebze, Kütahya ve Aydın'da maden ocakları işleten Ercan’ın Kuzey Anadolu Madencilik A.Ş, Üçpınar Madencilik A.Ş ve Ercan Madencilik A.Ş adlı şirketleri bünyesinde 20’nin üzerinde maden ocağı da bulunuyor. Nurullah Ercan'ın sahibi olduğu Bursa'daki madende, 2009 yılında meydana gelen kazada 19 madenci yaşamını yitirmişti.


Bu Haber 04.08.2015 - 09:51:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.