Volkan Ataman, Turizm Medya Grubu'nun faaliyetlerini anlattı

Volkan Ataman, Turizm Medya Grubu'nun faaliyetlerini anlattı
Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman, şirketin kuruluş amacı ve faaliyet alanlarından ACE of M.I.C.E. ödüllerine ve ileriye dönük hedefleri başlıklarında açıklamalarda bulundu.



Turizm Medya Grubu'nun kongre, toplantı ve etkinlik alanında sektörün buluşma ve referans noktası olma hedefiyle 2007 yılında faaliyete başladığını belirten Volkan Ataman, yedi yıldır düzenli olarak yayımladıkları M.I.C.E. Rehber (Kongre & Toplantı Rehberi), M.I.C.E. Dergi, www.kongretoplanti.com, www.eventturkiye.com web portalları ile sektörün gündemini elinde tutttuklarını ifade etti.  Ataman, "sektörün bilinirliğini küresel ölçekte arttırma hedefiyle geleneksel ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödül Töreni’ni her yıl 3 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştiriyor" dedi.

Ödül Töreni ile daha da güçlenen birlik ve beraberliğin dünya çapında sağlanabilmesi, yeni müşterilerin ve pazarların kazanılması, Türkiye MICE sektörünün bilinirliği ve algısının global seviyede arttırılması amacıyla bu yıl Turizm Medya Grubu olarak “ACE of M.I.C.E. Exhibition” Fuar ve Zirvesi’ni İstanbul Kongre Merkezi’nde 27 Şubat-1 Mart 2014 tarihlerinde düzenlediklerini kaydede Ataman, "ilkini başarıyla tamamladığımız bu fuarda yurtiçi ve yurtdışından önemli sayıda davetli konuşmacı ve satın alıcı ağırladık." değerlendirmesini yaptı.

Ataman, düzenledikleri fuarla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Organizasyonu Turizm Medya Grubu’nun yaptığı bu etkinlik yurt içi ve yurtdışından binlerce sektör temsilcisini ve satın alıcısını bir araya getirdi. ACE of M.I.C.E. Exhibition Türkiye’de MICE sektörünün ilk ve tek fuarı olmasının yanı sıra birçok sektörel panel-seminer, konferans, network parti ve zirvenin yer aldığı çok geniş çaplı bir etkinlik halinde gerçekleştirildi. Fuar 14.000 m2’lik bir alanda 170 yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleşti. Fuara toplamda 9,856 profesyonel ziyaretçi ve 166 yabancı, 413 yerli satın alıcı ilgi gösterdi ACE of M.I.C.E. Exhibition organizasyonunun ikincisi 26-28 Şubat 2015 tarihleri arasında yine birbirinden renkli ve zengin etkinlikler, oturumlar ve konferanslar ile İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

ACE of MICE Exhibition 2015 içeriği hakkında bilgi verir misiniz?

26-28 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde düzenleyeceğimiz fuarda 25 ayrı ülkeden 325 ayrı firma stantla katılım gösterecek. Bu firmalar ağırlıklı olarak oteller, etkinlik mekanları, etkinlik planlayıcılar, toplantı organizatörleri ve toplantı destek firmalarından oluşuyor.

Fuarda 300 yabancı 500 yerli toplam 800 Hosted Buyer ağırlayacağız. Satın alıcılarımız çoğunlukla Avrupa, Balkanlar, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu bölgesinden oluşuyor. Satın alıcılar fuar katılımcıları ile toplam 4.800 adet B2B görüşme gerçekleştirecekler.

12.800 Profesyonel ziyaretçinin beklendiği AME 2015'de ziyaretçi profilini ise ağırlıklı olarak MICE profesyonelleri, etkinlik yöneticileri, pazarlama iletişimi yöneticileri, kurumsal iletişim yöneticileri, ürün ve marka müdürleri, satın alma yöneticileri, dernek - federasyon başkan ve yöneticileri oluşturuyor.

Fuar kapsamında Association & Medical Meeting Day, MICE Talks, Üniversiteler Günü ve Event Safety Kongresi yer alacak.

Turizm Fakültesi ve Pazarlama İletişimi öğrenci ve öğretim görevlilerinin sektör duayenleri ile bir araya geleceği interaktif söyleşiler gerçekleştirilecek. Pazarlama iletişimi ve etkinlik yönetimi üzerine yerli ve yabancı 69 konuşmacıyı fuarda ağırlayacağız. Fuarın ilk günü VW Arena'da 3.000 kişinin katılacağı görkemli açılış partisi, ikinci gün ise Haliç Kongre Merkezinde 3.000 kişinin katılımı ile Oscar tadında organize edilen ACE of M.I.C.E. Ödül Töreni ile katılımcı ve satın alıcılara fuar kapsamında muhteşem bir  deneyim yaşatmış olacağız.

ACE of M.I.C.E. Ödül Töreni’nden bahseder misiniz?

ACE of M.I.C.E Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşlarda daha mükemmele ulaşma arzusu yaratmayı ve Türk kongre,toplantı ve etkinlik sektörünün bilinirliğini küresel ölçekte arttırmayı hedefleyen ilk ve tek organizasyon.
İlki 10 Şubat 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde 27 ayrı kategoride 230 proje başvurusu, 67 sponsor firma ve sektörden 1.470 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen ACE of M.I.C.E Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri Türkiye’de her geçen gün büyüyen ve yenilikçi bir MICE sektörünün olduğunu göstermiştir.

ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri’nin ikincisi 3.000 M.I.C.E.sektör profesyonelinin katılımı ile 22 Ekim 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde görkemli bir şekilde düzenlendi.

ACE of M.I.C.E Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri’nin üçüncüsü ise AME 2015 fuarının ikinci günü olan 27 Şubat 2015 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceğiz.

Başvuru kriterlerine uygun adaylar Türkiye genelinde M.I.C.E. sektöründen hizmet alan kurumsal şirketler ve MICE profesyonellerinden oluşan 90 kişilik bağımsız bir jüri tarafından belirlenecek.
Tören dünya ve Türkiye MICE endüstrisinden 3.000 kişinin katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleştirilecek. Ödül töreninin ayrıca dünya MICE endüstrisinin en büyük ödül töreni olduğunu belirtmek isterim.

ACE of M.I.C.E. 'ın  sektöre ne gibi katkısı bulunuyor?

Fuar ile; Kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün ticari hacmini büyüterek dünyaya açılmasını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra paneller, seminerler ile dünyaca ünlü konuşmacıları Türkiye'ye getirerek sektör profesyonellerinin son trendleri takip etmesine imkan sunuyoruz. Sektör profesyonellerinin katıldığı zirveler ile de sektör sorunlarını, çözüm yollarını tartışıyor ve yol haritası çıkartıyoruz

Ödül töreni ile; MICE endüstrisinde faaliyet gösteren çok değerli firmalar ve birbirinden renkli etkinlikler var. Ancak bu işler ifade edilemiyor, PR’ı yapılamıyor… ACE of M.I.C.E. Ödülleri öncelikle bunun önünü açıyor ve sektörün kendisini ifade etmesini sağlıyor. Başarıları ödüllendirerek sektörün kalite çıtasının yükselmesine katkıda bulunuyor, motive edilmesini sağlıyor. Ayrıca firmaların, kişilerin kendi içlerinde iletişim kurmalarını sağlayarak yeni işbirliklerin önünü açmış oluyor.

ACE of M.I.C.E'ın basındaki yerini nasıl buluyorsunuz?

Biz dünya çapında bir iş yapıyoruz. 5 yıllık hedefler ile yolumuza devam ediyor ve yaptığımız işte de dünyanın en iyisi olmak istiyoruz. En önem verdiğimiz konulardan biri de iletişim çalışmaları. Yaptığınız iyi işleri duyuramıyorsanız hiçbir değeri yoktur.

Bu bazda Pr, reklam, sosyal medya ve gerilla marketing gibi bütün iletişim mecralarını kullanarak hedef kitlemize kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu yılki basın yansımamız 5.000.000 TL’yi geçecektir.

Türkiye MICE pazarının hacmi ne kadar?  Ülkemizde yılda kaç kültürel ve bilimsel etkinlik düzenleniyor? Bu etkinliklerde ağırlıklı olarak hangi kentlerimiz tercih ediliyor?

Maalesef Türkiye'de böyle bir araştırma bulunmuyor sanıyorum?

Ancak Turizm Medya Grubu olarak Türkiye kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün pazar hacmini ortaya çıkaracak 60 soruluk anket çalışmasını ülkemizde hizmet sunan 1.000'e yakın toplantı yönetim firmasına gönderdik ve sonuçları bu yılsonunda açıklayacağız. Bu sayede bana sormuş olduğunuz bu soruların cevaplarını bulmuş olacağız.

Başarılı bir işadamı olarak, MICE sektöründe çalışan veya bu alanda eğitim alan gençlere hangi tavsiyelerde bulunursunuz?

Tek bir alanda 'uzman' ve 'en iyi' olmak için çalışmalarını tavsiye ederim.  Bu hedefe ulaşmak için çıktıkları uzun yolda karşılarına yüzlerce engel çıkacağını bilmelerini, ancak hiçbir engelin hedeflerine ulaşmalarında yıldırıcı olmaması gerektiğini bilmelerini isterim.

Sosyal Hayatınız nasıl gidiyor, neler yapıyorsunuz?

Yoğun iş tempomun dışında her sabah düzenli spor yapıyorum. Boş zamanlarım da motosiklet ile seyahatlere çıkıyorum, bunun dışında her fırsatta yurt içi veya yurt dışı kısa tatil kaçamakları yapıyorum.  Oğlum Ege Ataman'da benim gibi denizi çok seviyor. Hafta sonları bende kaldığından dolayı onunla yelken eğitimi alıyoruz basketbol oynuyoruz.









Bu Haber 21.01.2015 - 14:28:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.