Vize serbestliği konusunda AB ile Erdoğan arasında karşılıklı restleşme

Vize serbestliği konusunda AB ile Erdoğan arasında karşılıklı restleşme
AB ile Türkiye arasında sürdürülen vize muafiyeti, geri kabul anlaşması ve yerine getirilmesi gereken kriterler iyice çıkmaza girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''anlaşma meclisten geçmeyecbilir'' restine AB Komisyonu'ndan yanıt geldi: Tutum değiştirmeyeceğiz.


Türkiye ile AB arasındaki vize muafiyeti tartışmalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri sonrası AB Komisyonu'ndan da açıklama yapıldı. Komisyon, Erdoğan'ın geri kabul anlaşmasının meclisten geçmeyeceği yönündeki restine karşılık, tutum değiştirmeyeceği sinyali verdi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, AB Komisyonu'ndan bir sözcü, "Geri kabul anlaşması, vize serbestliğinde ön şarttır" dedi. Sözcü, ancak Türkiye'nin şartları tamamlamak için üzerine düşenleri yerine getirmesi durumunda, vize muafiyetinin devreye gireceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü İstanbul'daki BM İnsani Zirvesi'nde, Türkiye'ye kriter dayatılamayacağını ve vize muafiyeti konusunda AB ile uzlaşılmaması durumunda, geri kabul anlaşmasının parlamentonun onayından geçmeyeceğini söylemişti.

Erdoğan, konuşmasında AB ile mülteci anlaşmasının feshedilebileceği uyarısını yapmıştı.

Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2016 itibarı ile yürürlüğe girmesi planlanan vize muafiyetinin bu tarihe yetişemeyeceğini, Türkiye'nin öncelikle gerekli şartları tamamlaması gerektiğini açıklamıştı. Vize muafiyeti konusundaki gecikmenin, terörle mücadele yasasında reforma gitmekten kaçınılması olduğu belirtiliyor.


Bu Haber 26.05.2016 - 09:49:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.