Vize muafiyeti için yeniden masaya oturulacak

Vize muafiyeti için yeniden masaya oturulacak
Brüksel’in özellikle Terörle Mücadele Yasası’nda AB müktesebatına uyum istemesi nedeniyle kilitlenen vize muafiyeti süreci için Türkiye ile AB yeniden masaya oturacak.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı Ömer Çelik dün Antalya’da AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans’la bir araya geldi. Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Timmermans, görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiğini söylerken “Vize serbestisi ile ilgili geriye kalan son engelleri aşmak için ortak kararlılık söz konusu” dedi. Üçlü görüşmede, Türkiye ve AB’den uzmanların önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa Brüksel’de bir araya gelerek yeni bir yol haritası belirlemeleri konusunda mutabık kalındı. 
 
ERDOĞAN MI, YILDIRIM MI?
 
Uzmanlar görüşmesinde Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki hassasiyetlerinin ele alınması ve Brüksel’i rahatsız etmeyecek yeni bir formülün bulunması üzerinde çalışılacak. Bu yol haritasıyla ilgili Çavuşoğlu, Çelik ve Timmermans’ın yeniden bir araya gelerek liderlere sunulmak üzere metne son şekli vermeleri planlanıyor. Daha sonra Ankara ve Brüksel, vize muafiyeti konusunda liderler düzeyinde bir araya gelecek. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yapılacak bu son görüşmeye Türkiye adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mı yoksa Başbakan Binali Yıldırım’ın mı katılacağı sonradan netleşecek. Yetkililer, yeni yol haritasının istenilen şekilde ilerlemesi halinde yapılacak liderler zirvesinde Türkiye’yi büyük ihtimalle Erdoğan’ın temsil edebileceğini söyledi. 
 



Bu Haber 28.05.2016 - 09:31:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.