VİDEO: Otelinize terör saldırısı olduğunda ne yapmalısınız?

VİDEO: Otelinize terör saldırısı olduğunda ne yapmalısınız?
Dünyanın dört bir yanında meydana gelen terör olayları, resmi otoritelerin bu tip durumlara karşı vatandaşlarını bilinçlendirme adımlarını da beraberinde getirdi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı 4 dakikalık video, saldırı anında nasıl hereket edilmesi gerektiğini anlatıyor.



TurizmGüncel - Dış Haberler

İlki 2015 yılındaki Paris saldırısından sonra yayınlanan ''terör saldırısı sırasında nasıl hereket edilir'' filmlerinin yeni versiyonu yayınlandı. ''Koş, saklan, yardım iste'' başlığıyla yayınlanan videoda, tur operatörü temsilcilerinin, otel görevlilerinin ve misafirlerin bir saldırı anında neler yapması gerektiğini anlatıyor. Yeni videonun çekimleri, bir otelde gerçekleştirildi.

İNGİLTERE 23 BİN PERSONELİ EĞİTTİ

Terör saldırısı durumunda ne yapılması gerektiğine dair şimdiye kadar 23 bin personeli eğitimden geçiren İngiliz Dışişleri Bakanlığı, ''Bu yıl ingiliz turiste karşı bir saldırı olacağına dair herhangi bir spesifik bilgi alınmadı. Video, saldırı durumunda neler yapılması gerektiğine dair yürütülen kampanyanın bir parçası. Söz konusu kampanya, yerel acil servis telefonlarını bilmek dahil, saldırı anında riski en aza indirmeyi hedefliyor.'' dedi.

KOŞ, SAKLAN, YARDIM ÇAĞIR

Söz konusu kampanyada terör saldırısı durumunda yapılacak üç temel adım anlatılıyor:
 
KOŞ: Olay yerinden hızla uzaklaşıp güvenli bir yere ulaşmak, teslim olmaktan veya pazarlık etmekten daha iyidir.

SAKLAN: Saklanmak karşı koymaktan iyidir. Güvenli bir yere ulaştığınızda kapıyı kilitleyin, bir barikat kurun, telefonunuzun titreşimini kapatıp sessize alın.

YARDIM ÇAĞIR: Acil yardım numaralarını çevirerek yetkililerden yardım isteyin.
 
''HEP TETİKTE OLMALIYIZ''

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan dedektif Scott Wilson ''Bir terör saldırısı ile karşılaşma ihtimalimiz oldukça düşük. Ancak biz gerek İngiltere'de gerekse yurt dışındaki ülkelerde bunları yaşadık. Bu nedenle, başta çalışanlar olmak üzere, herkes bu konuda uyanık ve tetikte olmak durumunda.'' dedi.



Bu Haber 10.07.2017 - 16:31:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.