VİDEO - Firuz Bağlıkaya seçildiğinde ilk neler yapacak?

VİDEO - Firuz Bağlıkaya seçildiğinde ilk neler yapacak?
TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya, turizm gazetecilerine verdiği video-röportajda, acentelerin acil sorunlarının neler olduğu ve TÜRSAB başkanlığına seçilmesi durumunda ilk ne yapacağı konularında açıklama yaptı.


TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, 24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde turizm gazetecilerinin sorularını yanıtladı.



Yönetime gelir gelmez, seyahat acentelerinin sorunlarını ortadan kaldırmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Bağlıkaya, ilk yapacakları çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

BELGE DEVRİ

“Yönetime gelir gelmez ilk işimiz belge alımını zorlaştırmak ve belge devrini mümkün kılmak olacak. Biz, mesaimizin önemli bir bölümünü Ankara’da geçireceğiz. Zararlı olan ticari faaliyetlerin içinden çıkmak için çaba sarf edeceğiz.”

BİRİKMİŞ AİDAT BORÇLARI

“Borçların yapılandırılması ile ilgili bir formül aramaya çalışacağız. Birikmiş aidat borçlarının yeniden yapılandırılması için girişimlerde bulunacağız. Uçak şirketleri ile ilgili çok acil toplantı yapacağız. Hava yollarının web sitelerinde, seyahat acentelerinden daha ucuza bilet satışı yapılması ile ilgili yasal yollara başvuracağız.”

TAŞIMA YÖNETMELİĞİ

“Taşıma yönetmeliğine TÜRSAB müdahale etmedi, sonuç facia!  Buna derhal müdahale edilmesi lazım. Seyahat acenteciliği ile hiç alakası yok. Tamamen taksici arkadaşlarımıza göre dizayn edilen bir taşıma yönetmeliği çıkmış. Bizim arkadaşlarımız ise müdahale etmek yerine seçim gezileri yaptılar.”

TANITIM

“Tanıtımla ilgili bizim iddiamız şu: ‘Biz diyoruz ki, pazarlama ayağı seyahat acenteleridir. Dolayısıyla uluslararası fuarlardaki stant organizasyonları ve tanıtım organizasyonları Seyahat Acenteleri Birliği’nin bünyesinde yapılmalıdır.  Destinasyon tanıtımına yönelik yepyeni bir yapıyla, bütün fuarlara katılacağız. Seyahat Acenteleri Birliği’nin başrolünü oynadığı yeni bir tanıtım ve fuar atağına girmek zorundayız. ”

MÜZE BİLETLERİNDEN YAPILAN YÜZDE 5 KESİNTİ

“Türkiye’deki müze biletinin garantisini vermek Seyahat Acenteleri Birliği’ne mi düşmüş? Senin ne işin var kardeşim? Üstelik acenteleri zarara uğratıyorsun! Altı yıl boyunca, acentelerin cebinden müze bileti bedelinin %5’ini haksız yere aldılar. Hala acentelerin önüne gidip, bir şeyler anlatıyor. Bizim meslektaşlarımız gerçekten çok sabırlı. Demiyorlar ki; ‘Sen 6 senedir bizden müze bilet bedelinin %5’ini niye aldın?’. Yapacak çok iş var. Seyahat Acenteleri Birliği’nin insanların gözündeki yerini buradan alıp, başka bir yere koymak zorundayız. Biz turizmin tek güçlü örgütüyüz. Bunun layığıyla hakkını vermemiz lazım.”

KGF DESTEKLİ KEDİ

 “Ben söz veriyorum, eğer seçimi başarılı bir şekilde bitirirsek Küçük Ölçekli Seyahat Acentelerine teminatsız, KGF destekli kredi çıkartacağız. Bunların ön görüşmelerini yaptık.”

''DOSTÇA BİR KONGE OLSUN''

“İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. Sakin, kardeşçe bir kongre olur. Başaran Bey’in kullandığı dil ve üsluptan kurtulmak lazım. Bu bir kişisel savaş değil. Hepimiz bu meslekte emek serf etmiş insanlarız. Kimin bu işi daha iyi yapacağına karar verecekler.”

''CANLI YAYINA ÇIKALIM''

“ Büyüğüm olduğu için şahsi bir saygısızlık yapmadım, yapmam. Kendisine “Hodri meydan!” diyemem.” Ancak bir canlı yayında birlikte olalım derse çok memnun olurum. Mesleki olarak ne söyleyeceğini çok merak ediyorum.”



Bu Haber 19.02.2018 - 09:15:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.