Venedik, kentin sembol turistik aktivitesine kısıtlama getirdi

Venedik, kentin sembol turistik aktivitesine kısıtlama getirdi
Dünyanın en popüler destinasyonlarından olan Venedik, Büyük Kanal da dahil olmak üzere pek çok kanal yolunda kano ve teknelerle gezinti yapılmasına kısıtlama getirdi…


TurizmGüncel – Dış Haberler

Venedik, kenti ziyaret edenlerin en popüler aktivitelerinden olan su kanalları üzerinde yapılan gezintilere kısıtlama getirdi. 



1 Ağustos’ta uygulamaya giren yeni kurallar çerçevesinde, bireysel kano, bot ve teknelerin Büyük Kanal, Cannareggio Kanalı ve toplu ulaşım seferlerinin yürütüldüğü bölgelerde kullanımı yasaklandı. 
 
Daha önce, bu tür bireysel araçlarla gezintiler yalnızca trafiğin yoğun olduğu 08.00 – 15.00 saatleri arasında yasaklıydı. 
 
Kent yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Venedik’te yaşayan ya da kentte işletme sahibi olanların bu yasaktan muaf tutulacağı; geleneksel gondol seferlerinin de devam edeceği belirtildi. 
 
Söz konusu karar, 2013 yılında bir Alman turistin hayatını kaybetmesi sonrası arttırılan önlemlerin bir parçası olarak görülüyor.
 
Kanallar üzerinde tur düzenleyen şirketler de bireysel kano ve teknelerin güvenli seyahati zorlaştırdığından şikayetçiydi. Bu ay başında bir açıklama yapan Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnano, potansiyel tehlikeleri yok etmek amacıyla bir adım atacaklarını duyurmuştu. 
 
ACENTE ŞARTI GETİRİLDİ, TURLAR YARI YARIYA AZALACAK

Kentte su aktivitelerine katılmayı planlayan ziyaretçiler, artık bu tarz aktiviteler düzenleyen lisanslı acentelere başvurmak durumunda kalacak. Ancak acentelerin aktivite düzenleme saatlerine de kısıtlama getirilmiş durumda. Buna göre, acenteler ancak saat 15.00’dan sonra kano ve benzeri turları düzenleyebilecek. Bu kısıtlamanın, yaz sezonunda düzenlenen turları yarı yarıya azaltacağı belirtiliyor. 
 


Bu Haber 04.08.2018 - 10:38:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.