Vatel, mezun ettiği 8 öğrencisini dünya otellerine yolladı

Vatel, mezun ettiği 8 öğrencisini dünya otellerine yolladı
Fransız kökenli dünyanın önde gelen otelcilik okulu Vatel'in Türkiye okulundan mezun olan 8 öğrenci, diplomalarını aldı.


Vatel Türkiye Okul Müdürü Ali Doğan Çamak, 30 yılı aşkın süredir dünyanın en büyük otel zincirleri ile yakın işbirliği halinde olduklarını hatırlattıktan sonra “Mezunlarımız kariyerlerine dünyanın çeşitli yerlerindeki otellerde devam edecek” diye ekledi.

Vatel’in öyküsünün 1981'de Fransa'da başladığını, Türkiye’de ise 2013 yılından bu yana eğitim verdiklerini belirten Çamak, “Artık eğitimleri Kadir Has Üniversitesi'nin Haliç Kampüsü'nde, Yaşam boyu Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan programımızda; yıllık sertifikaların yanı sıra, 3. yılda özel sınavla AB onaylı Fransız otel yöneticiliği diploması veriyoruz” diyor.

''KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN''

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Çamak, Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre dünyada 11 kişiden birinin turizm sektöründe çalışacağının belirlendiğini hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Bölgesel veya küresel çapta yaşananlar gözünüzü korkutmasın. Karamsarlığa kapılmayın sektörün önü açık. Bu alanda eğitimli elemanlara ihtiyaç var. Uluslar arası otel zincirleri iki dil bilen, dünya çapında kabul gören sertifika programlarına katılmış yetişmiş elemanlar arıyor. Vatel olarak biz de uluslar arası otel zincirlerinin ihtiyacına uygun eğitimler verip, yarının turizmcilerini sektöre hazır hale getiriyoruz.”

TUYED yönetimine bilgi veren Çamak, eğitim kadrolarını alanında profesyonel olanlardan belirlediklerini vurguladıktan sonra şöyle konuştu: “Günümüzde turizm artık bir dünya mesleği haline geldi. Otelcilik çalışanları dünyanın farklı ülkelerinde kolaylıkla iş bulabiliyor. Gündemi belirleyen konular ve konuşmacılar ile sektörün nabzını tutan konferanslar yapıyoruz. İşe alım süreçlerinin gelişimi ve staj dönemlerinin takibi için gerekli desteği sağlıyoruz. Vatel olarak, dünyanın lider işletme okullarından biri olmanın sorumluluğuyla, tamamen turizm ve otel işletmeciliği konusunda uzmanlaşmış eğitimler vermeye odaklandık. Öğrencilerimizin yüzde 97'si, henüz mezun oldukları yıl içerisinde iş sahibi olabilme ayrıcalığını yaşıyorlar.”


Bu Haber 25.04.2016 - 14:46:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.