Vali Şahin’den turizmcilere destek sözü

Vali Şahin’den turizmcilere destek sözü
TUROB’un Ekim ayı Geleneksel Öğle Yemeği’ne katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, turizm sektörünün gelişmesi için tüm talep ve şikayetlere açık olduklarını söyledi.

Vali Şahin’den turizmcilere destek sözü
Vali Şahin’den turizmcilere destek sözü
 
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) Ekim ayı Geleneksel Öğle Yemeği, WOW İstanbul Hotel'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Sektör temsilcilerini bir araya getiren yemeğe, İstanbul’a yeni atanan Vali Vasip Şahin, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, TUROB Başkanı Timur Bayındır ve üye otel temsilcileri katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, sözlerine Karaman’da yaşanan maden kazası ile başladı. Yaşanan acı olayın derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Bayındır, “Ancak bu gibi vahim neticelerden sonra ümit etmek yerine, öncesinde alınacak yasal tedbir ve önlemlerin geliştirilmesini temenni etmekteyiz” dedi.

"Turist sayısındaki artış doluluklara yansımıyor"

Bayındır, sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda açıklanan, STR Global verilerine göre, son 10 yıldır istikrarlı büyümesiyle dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında giren İstanbul’da turist sayısında gerçekleşen artışın,  otel doluluklarına ‘arzu edildiği’ kadar yansımadığını görüyoruz. Ülkemiz genelindeki doluluklarda, arzu ettiğimiz ivmeyi yakalayamadığımızı ve durağan bir pozisyon sergilediğimizi söyleyebiliriz. Tam da bu noktada, durum tespiti yapıp, tablolar çizmekten öte, yeni bir adım atılması gerektiğini de vurguladık. Yaptığımız bu önemli tespitler doğrultusunda elbette planlamalar da geliştiriyoruz.”

"Anadolu’da artış var"

Turizm yatırımlarının gerçek ihtiyaç ve analizlere göre yönlendirilmesini savunduklarını hatırlatan Bayındır,  şöyle konuştu: “Nitekim açıklanan son teşvik raporunda aktarılmış olduğu gibi, yatırımların Anadolu’da yoğunlaşması, turizmin çeşitlendirilmesi yolunda çok önemli bir adım olacaktır. Teşvik belgelerine bağlanan otel yatırımlarında bir yavaşlama olmakla beraber, Ülkemizde otel yatırımı yapılacak şehir sayısı 49’a çıktı. Her ne kadar yatırım yoğunluğu Antalya ve İstanbul’da olsa da, Anadolu şehirlerinde yavaşta olsa yatırımlarda artış gözlemlemekteyiz.”
 
Transit Yolcu için avantajlı bilet önerisi

Turizm sektörünün olmazsa olmaz ayağının ulaşım ve dolayısıyla hava yolu ulaşımı olduğunu belirten Bayındır, “Ulaşılabilir olmak, işimizin kaynak noktası diyebiliriz,” dedi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından açıklanan son verileri paylaşan Bayındır, şöyle konuştu: “Türk Hava Yolları başta olmak üzere diğer uluslararası havayolu şirketlerinin çok önemli bir bağlantı noktası haline gelen İstanbul havalimanlarında, transit yolcu sayısında büyük artış söz konusu. Transit yolcuların, İstanbul’un iki büyük havalimanını kullanan yurtdışı yolculardan aldığı pay yüzde 51.2 gibi yüksek bir orana ulaştı. Yani İstanbul’a gelen, her iki yurtdışı yolcudan biri, transit olarak geçip gidiyor. Hali hazırda böyle bir potansiyel varken, transit yolcuları da ülkemize kazandırmak, bu durumu avantaja çevirmemiz gerektiğini düşündük. THY ve diğer havayolları ile sağlanacak işbirliği imkanları ile transit uçan yolculara, bir  gece konaklamalı avantajlı bilet önerilmesi ve bu pakete bir şehir turunun da eklenerek, bir pazarlama ürünü oluşturulmasını planlıyoruz. Bu projeye dair süreci en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.”
 
İstihdam için TUROB Üsküdar Belediyesi işbirliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın son verilerine göre, İstanbul'daki bakanlık ve belediye belgeli otellerin toplam yatak sayısının 150 binin üzerinde olduğunu belirten Bayındır, bunun yaklaşık 100 bin istihdam gücüne eşdeğer olduğunu söyledi.  Turizm sektörünün emek - yoğun bir sektör olması ve otomasyona diğer sektörlerden çok daha az imkan sağlamasının bu sektörde insan gücüne olan ihtiyacı daha da artırdığını ifaden eden Bayındır, şöyle devam etti: “Buradan yola çıkarak, gerek doğru kabiliyetleri, doğru pozisyonlarda istihdam edebilmek, gerekse sürdürülebilir insan kaynağı sağlayabilmek adına, Üsküdar Belediyesi ile işbirliği başlatmış bulunuyoruz. İstanbul'da faaliyet gösteren, Birliğimiz üyesi tüm tesislerdeki istihdam gereksinimlerinin, en doğru ve hızlı bir şekilde karşılanmasını sağlayacak bu işbirliğinin, sektörümüz adına örnek teşkil edeceğine inanıyor, ülkemizin öncelikli konusu istihdam kapsamında, örnek olacak bu gibi girişimlerin yaygınlaşmasını temenni ediyoruz.”
 

Vali Şahin'den Turizmciye Destek Sözü
 
İstanbul’a atanmasının ardından ilk kez turizm sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Vali Vasip Şahin ise destek sözü verdi. Turizm sektörünün en önemli misyonunun insanların birbirlerini tanımasına olanak sağlaması olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunuyorsunuz. Bir iş yaparken üç iş yapıyorsunuz aslında. Sektörün özellikle istihdam yoğunluklu olması ise yapılan işleri daha da önemli kılıyor” dedi. İstanbul’un sağlık ve kongre turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu, 3 saatte yaklaşık 50 ülkeye ulaşıldığını kaydeden Şahin, kentin altyapısı ile de gelişime açık ve hazır olduğunu söyledi. “Valilik olarak sizlere destek vermek yapacağımız ilk iş” diyen Şahin, şöyle konuştu: “İstanbul’a gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 13 oranında büyüme sağlamışız. Ama transit yolcuların burada bir gece kalmasını sağlamak da çok önemli bir iş. Bu konuda yardıma hazırız. Turizm sektörünün daima yanındayız. İlgili birimlerimizle birlikte tüm talep ve şikayetlere açığız.”
 
TUROB Büyümeye Devam Ediyor; Yeni Üyeler Plaketlerini Aldı
 
TUROB’a üye olan otellere plaketleri Başkan Timur Bayındır tarafından verildi.
Yeni üyeler:
Almina Hotel
Crowne Plaza İstanbul Harbiye
Dosso Dossi Hotels Old City Sultanahmet
Marma Hotel
The Green park Pendik Hotels & Convention Center
Wellborn Luxury Hotel
Workinn Hotel
Wyndham Grand İstanbul Levent


Bu Haber 30.10.2014 - 19:48:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.