Uzmanlardan turizm şirketlerine siber saldırı uyarısı: Tehdit büyüyor

Uzmanlardan turizm şirketlerine siber saldırı uyarısı: Tehdit büyüyor
Uzmanlara göre, siber suçlar seyahat sektörünü en çok tehdit eden unsurlarlardan biri haline geldi.


TurizmGüncel


Sigorta broker şirketi Tasker & Partners'ın risk uzmanı Alan Pattison, tur operatörlerinden acentelere ve kruvaziyer şirketlerine kadar seyahat sektörünün pek çok alanında siber suçların hızla arttığına dikkat çekti.

SEYAHAT SEKTÖRÜ İÇİN EN ÖNEMLİ TEHDİTLERDEN BİRİ

'Seyahatte dolandırıcılığın önlenmesi' adlı seminerde konuşan Pattison, ''Siber suçlar şu anda seyahat sektörünü en çok tehdit eden unsurların başında geliyor. Nedeni ise şirketlerin bu tip riskleri sigortalama yeteneğinin olmaması.'' dedi. Alan Pattison, konuşmasının devamında şunları söyledi:

SİBER SUÇLARIN SAYISI KLASİK HIRSIZLIKLARIN SAYISINI AŞTI

''Bu yıl ilk defa siber suçların klasik hırsızlıklardan daha fazla yaşandığına tank oldum. Siber suçlar çok hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Son derece sürpriz olan bu tip saldırılara karşı şirketlerin IT personeli yeterince deneyimli mi? Siber saldırganlar ''değerli müşterilerin'' paralarını ve bilgilerini çalabilirler. Bu tip saldırılar son derece dikkatlice ve profesyonelce planlanıyor.''

BİLGİLERİ ÇALIP SATIYORLAR

''Bu adamlar bilgisayarınıza yerleşir ve aylarca neler olduğunu gözlemlerler. Bilgisayarnızdaki dataları çalıp satabilirler. Bu tip saldırıların telafi edilmesinin maliyeti ise çok yüsektir. Bir müşterimizde elde ettikleri bilgiler karşılığında 10 bin pound talep ettiler. Bu paranın izini sürmekse öyle kolay iş değil.''

TURİZM ŞİRKETLERİ SİBER SUÇLAR KONUSUNDA BİLİNÇLİ OLMALI

Turizm şirketlerinin siber saldırılar konusunda bilinçli olması gerektiğini kaydeden Pattison, şirketlerin anti-virüs yazılımları kullanmaları, bu işte çalışan personeli konu hakkında eğitmeleri, parolaları sık sık değiştirmeleri ve en önemlisi bu tip bir saldırıya maruz kaldıklarında yapılacak şeyler konusunda bilgili olmaları gerektiğini ifade etti.

Geçmişte şirketlerin siber saldırılara karşı sigorta yapma konusunda isteksiz olduğunu söyleyen Alan Pattison, ancak zon yıllarda sigorta yapma konusunda ciddi eğilim olduğuna dikkat çekti.





Bu Haber 25.05.2016 - 16:29:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.