Ünlü yazardan otelciye sert eleştiri: Tatil hapishanesi müdürleri...

Ünlü yazardan otelciye sert eleştiri: Tatil hapishanesi müdürleri...
Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugünkü 'Mesele 5 yıldızlı otel değil, Antalya' başlıklı yazısında, otelcilere sert eleştiriler yöneltti… Özellikle Antalya'daki otelcilerin otellerini ve tatil köylerini 'hapishane gibi' yönettiklerini belirten Uluç, ''Tatil köyü ya da oteli ‘hapishane müdürü’ kafası ile yönetenler, turistin Antalya'ya para bırakmasına izin vermiyorlar ki, kent de, giderek kendi işleri de gelişsin. Antalya'ya günde 10 euro bırakacak 100 kişi yerine, 100 euro bırakacak 10 kişi gelsin. Antalya tüketilmesin…’’ ifadelerini kullandı.


 
Bugünkü yazısında, son dönemde sıkça dillendirilen 'Antalya'daki 5 yıldızlı otel sayısı, İspanya'daki toplam 5 yıldızlı otel sayısından fazla' söylemini değerlendirerek başlayan Uluç, buna rağmen İspanya'nın turizm gelirinde Türkiye'ye fark attığını ifade etti. ''İspanya turizm gelirinde Türkiye'yi katlıyor. Kaç defa katlıyor, bilmem, ama sebebini biliyorum.'' diyen Uluç, ''Sebep, işte o bizdeki 5 yıldızlık oteller ve tatil köyleri.'' dedi. 

''TÜRKİYE'YE GELEN TURİST, BEDAVAYA KALIYOR''
 
İspanya'ya giden turistin otele bıraktığı paradan fazlasını otelin dışında harcadığını belirten Uluç, Türkiye'ye gelen turistin ise otele aylar öncesinde ödediği düşük ücretler sayesinde tatilini 'neredeyse bedavaya getirdiğini' ifade etti. 
 
''Alman ömrünü Antalya'da tatil köyünde geçirse, ülkesinden misliyle ucuza yaşar, üstüne para biriktirir.'' diyen Uluç, ‘’Antalya'da bunca de luxe otel ve tatil köyü niye İspanya'nın yarısı kadar turizm geliri sağlamıyor ülkemize?'' sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

‘’AMAN GELENİN GÖZÜ BİZDEN BAŞKA YERİ GÖRMESİN ZİHNİYETİ’’
 
‘’Çünkü bu tatil köyleri ‘Aman gelenin gözü, bizden başka yeri görmesin’ zihniyeti ile yönetiliyor. Turist hava alanından otobüsle alınıyor. Tatili bitince gene otobüsle uçağa yollanıyor.
 
Gördüğü iki şey var. Havaalanı- otel yolu ve de kaldığı otel. Yani otele verdiğinin ötesinde, Antalya'ya bıraktığı para, 0! Sıfır! Sı-fır!
 
Böyle turizm mi olur?
 


''TURİSTİN ANTALYA'YA PARA BIRAKMASINA İZİN VERMİYORLAR Kİ''
 
Gidin havaalanına ve yurduna dönen bir kafilenin arasına girin.. Rus'a, Alman'a, önünüze gelene sorun. ‘Tatil köyü dışında nereyi gördünüz?’ diye. Bir tek yer ismi söylesinler, elimi keserim.
 
Niye Antalya gibi milyonla turist ağırlayan bir kentte Yedi Mehmet dışında lokanta yok? Açılan da kapanıyor? Çünkü her şey dahil olunca kimse kapı dışarı çıkıp yemek yemiyor ki, ikinci bir dükkan yaşasın!
 
5 yıldızlı otel ve tatil köyü yöneticileri kimseye mesela şehir turu yaptırmıyorlar ki, Antalya'da oraya has şeyler satan dükkanlar artsın. Yeni iş yerleri, iş alanları açılsın! Tatil köyü ya da oteli ‘hapishane müdürü’ kafası ile yönetenler, turistin Antalya'ya para bırakmasına izin vermiyorlar ki, kent de, giderek kendi işleri de gelişsin. Antalya'ya günde 10 euro bırakacak 100 kişi yerine, 100 euro bırakacak 10 kişi gelsin. Antalya tüketilmesin...’’
 
‘’ANTALYA’NIN TATİL HAPİSHANESİ MÜDÜRLERİ BİR DE ŞİKAYETÇİ OLUYORLAR’’
 
Yazısının devamında, ‘’Antalya'nın tatil hapishanesi müdürleri, kendileri dışında her şeyi ve herkesi kıskanır ve yöre turizmini tek adım ileri götürmek için hiçbir şey yapmazlarken, bir de şikayetçi oluyorlar.’' diyen Uluç, otelcilere dönük eleştirilerini şu şekilde sonlandırdı:
 
‘’Efendim devlet hiç yardım etmiyormuş. Yahu sen kendine ne yapıyorsun ki, devletten bir şey bekleyecek yüzün olsun?
 
Bir araya geliyor musunuz? Bu aptalca rekabet yüzünden üç otuz paraya düşen fiyatları adam gibi dengelemek için kararlar alıyor musunuz?
 
Turistin ‘bilmem ne’ tatil köyüne değil, Kaş'tan Alanya'ya kadar uzanan o muhteşem Türk Rivierası'na geldiğini, yaşadığı ve gördüklerinden büyülendiğini, döndüğünde anlattıkları ile her birinin en az on yeni aileyi oraya gitmeye ikna edeceğini düşündünüz mü hiç?
 
Hiç düşünüp, aptalca rekabet ile bine bölünme yerine ‘Akılla birleşerek’ seneye size ve ülkeye misliyle kazandıracak ortak kararlar aldınız mı? Hiç aldınız mı ha?
 
Birini gönderin bana. Aldığınız ve uyguladığınız bir ortak kararı yollayın bana da yayınlayayım haftaya! Çünkü ben gene yazacağım!’’
 
Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 


Bu Haber 22.03.2017 - 12:01:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali Güney 24.03.2017 - 12:10

    Televizyonda Galatasaray hakkinda ve Spor yorumlari yaparak ve sonunda alayci bir sekilde gülen bir asalagin Türk Türizm hakkinda yorum yapmasi gülünc ve utanilacak durumdur .Aslinda bu yazisininda yayinlanmamasi lazim . Türk türizm tamamen Türk Dis politikasinin yanlislarinin ve politikacilarinin kiskancina girmistir. Ne zaman kim Cumhurbaskanimiza söylemleri hakkinda dur diyecek. Politikacilar könüstukca daha dibe batiyoruz. Bizim zararlarimizi kim karsilayacak , Yazik güzel ülkemiz ve Türk türizmi uc bes politkaciya ve yanlislara hibe oluyor.

  • sinan 23.03.2017 - 03:57

    selam ben kısa öz yazayım turizim dediginde ilk akla gelecek tatil tatil dediginde eglence huzur dinlenme gelir yani müşteri gelmişte otel ucuz pahalı orjinal veya taklit önemli olan öz güven biz bakal dükkanı işletmiyoruz hepsi var bizde ama çoban daga küsmüş dagın haberi yok sorun farklı atmosfer lazımmmmmmmmmmm iyi haberler yazacagım okadar konu varki bi şey getirmez çünkü anlıyanı yok herkese geçmiş olsun kendini kurtaran kaptanlıga devam eder yada kısa bir seydaha söyleyecem bizim turizim şuna benziyor denizin ortasında sürf tahtasının üstünde gibi dalga vurdugunda ayakta kalacak bir şansı yok gemiyle sürf tahtasınında düşün hangisi iyi gemi kalmadı şu an herkes kara kara düşünüyor para kanmayı degil çektigi kıredileri nasıl ödeyecek yazıkkkkkkkkkkkkkkkkk bu kadar insana kurtarıcı acaba kim olacak merakla bekliyoruz saygılarımla

  • kaan berkkan 23.03.2017 - 10:53

    Sabah paçavrası yazarı Hıncal"ın bu yazıyı neden kaleme aldığını uzun uzadıya düşünmeye gerek yok. Turist rumuzlu arkadaşımız teşhisi "" popülist "" koymuş zaten. Gerçeklerden uzak, bilgiden uzak, hakaret dolu bir yazı. Terbiyesiz, seviyesiz, saygısız. Bir Hıncal klasiği. Buna eklenecek daha fazla yorumlar var da burada yayınlanamayacağı kesin. Ülkeyi beter hale getirin sonra da sanal sorumlu arayın. En iyi yapılan iş. Gazeteciliğin de, doğru bilgi alma hakkının da, doğru bilgi verme sorumluluğunun da içine ettiniz zavallı Hıncal ve Hıncal gibiler. Bütün derdiniz önünüzdeki mama kabının dolu olması.

  • Bi Sus Yaaaaa !!!! 23.03.2017 - 10:40

    O çirkin ve ses tonunla , her şeyi bilen ukela tarzınla bu mesleğe ve çalışanlarına laf etmen yakışmaz.Bekara karı boşamak kolay ; İstanbul"dan Antalya"yı idare etmeye kalkma. Cebine el atıp birazda paran ile tatil yapsan iyi olacak. Tüm Otel Müdürleri "" HINCAL ULUÇ"u prestesto etmelidir. POYD buna önderilk yapmalıdır.

  • Turist 22.03.2017 - 11:16

    Düzeltme : diyanet 2017 bütçesi 6.8 milyardır.

  • Turist 22.03.2017 - 11:14

    Turist ; bırak Belek (merkeze 40 km.) Kemer (merkeze 50 km) Side yi (merkeze 70 km) , Kundu dan bile şehir merkezine 15 km yolu 30 dk.da bir kalkan LC07 otobusleri ile gelmek zorunda ki bu otobusler 2 yıldır hizmet veriyor.Ayrıca o belediye otobuslerine binen zavallı turistler 40 C antalya sıcağında turşu şeklinde seyahat etmek zorunda kalıyorlar.Taksi dersen mesafesine göre 50-120 Euro arası para istiyor.Kusura bakmayın da ben turist olarak o otelden dışarı çıkmam.Mesele sadece Hersey Dahil sistemi değil yani , her kim olursa olsun yabancı bir ülkeye gittiğinde 1 sefer de olsa otelden çıkar ,etrafı görür şehire iner.YAP BAKALIM HAFİF RAYLI SİSTEMİ MERKEZ >>>KUNDU , MERKEZ>>>BELEK , MERKEZ>>>SİDE MERKEZ >>>ALANYA , turist nasıl iniyor şehire.Alanya dan Antalya ya koy bakalım hızlı treni ya da ANTALYA >>>KAPADOKYA ....Turist otelden çıkıyor mu çıkmıyor mu ...Antalya dan Alanya ya 30 dk. da bir otobus gidiyor.Turist aksam karanlığında nerden bilsin nerede inecek , haydii otogara geldik in , sonra taksiye bin Avsallara dön ..hoop 50 Euro ...HADİ İNDİ ŞEHRE...her yer çakma ürün dolu , sokaklar hanutçu kaynıyor...Sen hiç MİLANO da çakma ürün satan dükkan gördün mü ??? en ucuz t-shirt 50 Euro---Alanya da aynı ürünü 5 Euro ya bulursun ---Ne işin var Milano da ???? Gerçi Ben Napoli de gördüm , Afrika dan kaçan göçmenler akşam oldumu meydanlara çıkıp çakma rolex ve sahte parfümler satmaya başlamışlardı..:) :) :) Neyse konunun özüne dönelim , Kundu da 50 den fazla 4-5 yıldızlı otel var , gecelik konaklama sezonda 60.000 turist , Belek daha fazla Side Kemer yine öyle , bu kadar turist varken 2 belediye otobüsü ile şehir merkezine turist getirmeye kalkarsan adama gülerler hem de dötleri ile...Otel müdürlerine gelince....Otel müdürü nün derdi turisti otelden uzaklaştırmaktır..Otelde kalan misafiri giderleri (cost derler) artırır.Alkol tüketimi artar , yemek tüketimi artar , elektrik tüketimi artar vs vs vs....Sırf oturup içmesinler diye animasyon gösterilerinin bile kalitesiz olmasını isterler bir çoğu...(kendi bünyesinde mağaza barındıran (mağaza derken orijinal ürün satan yerler) 4-5 otel dışında kalan 650 otel malesef bu dediğim yapıdadırlar ve Sn Uluç bence biraz da bu açıdan değerlendirmelidir Antalya turizm yapılanmasını...Zaten gelen kalburüstü turist harcıyor parayı , Kemer de Belek te geceliği 10.000 euro dan villalar hiç boş kalmıyor sezonda , Helikopterle tranfer yapan oteller var bu imkanları kullanan zengin turist her türlü harcıyor parayı , otelde sokakta ...zengini bilmem ama kültürlü turiste ihtiyacımız olduğu kesin , bunu sağlayacak olan da otel müdürleri değil , ülke yöneticileridir.Turizm Bakanı dır.Popülist bir yazı yazıp otel müdürlerine (en azından bu konuda) bok atmaya gerek yok..Diyanet e 8 milyar bütçe ayırdın Turizm in tanıtımı na 3 milyar...LAFI COK UZATTIM Sayın ULUÇ sen turizmi kurtarmayı bırak mankenlerle gezmeye devam et...Gölge etme başka ihsan istemeyiz.

  • s.kaplan 22.03.2017 - 03:16

    Birde müdürlere hakaret ediyor otel sahipleri. Sanki arsaya para verdi aldı , hazır parası ile inşaat yapmış gibi çalımlarında geçilmez. Ama nasıl yaptıklarını herkes biliyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.