Ünlü turistik ilçenin ismi değişebilir, işte yeni isim önerisi

Ünlü turistik ilçenin ismi değişebilir, işte yeni isim önerisi
TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından saldırı düzenlenen otelde incelemelerde bulundu. Komisyon Sözcüsü Satır, Marmaris'in tarihte ve darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, Marmaris'e de "Gazi" ünvanının verilebileceğini söyledi.


AKP Burdur Milletvekili ve Komisyon Başkanı Reşat Petek, Başkan Vekili Selçuk Özdağ, Sözcü Mihrimah Belma Satır ile komisyon üyeleri Ravza Kavakçı Kan, Hüseyin Kocabıyık, Burhanettin Ünsal ve Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulduğu ve 2 polisin şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği otelde incelemelerde bulunmak üzere Marmaris'e geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Muğla Valisi Amir Çiçek, AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve otel sahibi Serkan Yazıcı'nın da eşlik ettiği komisyon üyeleri, o gece yaşananlar hakkında bilgi aldı.

OTELDE İNCELEME YAPILDI

Komisyon üyeleri ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yaptığı Grand Yazıcı Mares Otel'deki villada, ardından 30 metre mesafedeki çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Mehmet Şahin'in kaldığı odada inceleme yaparak saldırı hakkında detaylı bilgi aldı.

GAZİ MARMARİS ÖNERİSİ

Komisyon Sözcücü Mihrimah Belma Satır, Marmaris'in tarihte ve darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri bulunduğuna işaret ederek, Marmaris'e de "Gazi" unvanının verilebileceğini, Muğla milletvekilleri tarafından Meclise teklif getirilmesi halinde kendisinin de bununla ilgili kanun teklifine imza atabileceğini söyledi.

Satır, ''O gece Cumhurbaşkanımız buradan sağ çıkmasaydı faturası çok ağır olacaktı. Hem Türkiye'ye hem dünyaya. Bu nedenle Marmaris, tarihimizde 15 Temmuz için de çok önemli. Biz komisyon olarak bunun arkasında dururuz." dedi.



Bu Haber 21.12.2016 - 09:41:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Musa Pekşen 22.12.2016 - 08:02

    köy yanarken çingene sçını tararmış! Ülkede turizm, ekonomi bitmiş, biz isim şehir ve ünvancılık oynuyoruz.

  • ercan 21.12.2016 - 03:37

    sizce durum bundan ibaretmi ?

  • Yılgör Demirtaş 21.12.2016 - 01:36

    Aslında bu tür durumlarda halkı ödüllendirmek adına mana ve önemi ortaya koyucu bir tutumdur bu. Ölen şehitlerimizin isimlerini vermek, yaşatmak ve hatırlatmak güzel bir şey. Ancak MARMARİS önüne Gazi ünvanı turistik bir yerleşke olarak pek yakışmıyor. Uluslarası platformlarda marka olabilmek zor. Marka olması için de kısa ve öz olması lazım. Gazi adıyla oluşmuş bu markayı uzatmak pek yerinde bir karar olmayabilir.

  • Eda 21.12.2016 - 11:32

    Sacma lik bu

  • SABAN OKSUZ 21.12.2016 - 10:47

    Bu memleketin degerlerini anlamaktan yoksun bir kafa daha...Bu topraklar sehit kaniyla yogrulmus...her yere bir sehitin ismini her yere bir gazinin ismini vermekle bir yere ulasamazsiniz...Bu kafa isim degistirmekle memleket yonettigini zanneden BOS BIR KAFA...Kime yaranmaya calistigi belirsiz,manasiz ama (kendi icinde manali)bir oneri...Allah akil fikir versin...

  • Onur 21.12.2016 - 10:05

    Her şeyin başına şehit, gazi, 15 temmuz koymadan rahat etmeyecekler. Ben böyle bir saçmalık duymadım. Rahat bırakın artık insanları. Milletin aklıyla dalga geçmeyin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.