Ünlü tatil köyü satılıyor

Ünlü tatil köyü satılıyor
12 yıldır kapalı olan İzmir-Foça'daki Fransız Tatil Köyünün özelleştirileceği açıklandı.


Her şey dahil tatik konseptinin Türkiye'y taşınmasında öncü otellerden biri olan ve yaklaşık 12 yıldır kapalı duran, İzmir-Foça'daki Fransız Tatil Köyü özelleştiriliyor.

Habertürk'te yer alan habere göre, koruma amaçlı imar planı hazırlanan tatil köyü, 2020 yılına kadar özelleştirilerek yeniden turizme kazandırılacak.



KİRALAMA YA DA KAR PAYI ORTAKLIĞI DA OLABİLİR

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan 143 bin metrekarelik tatil köyü arazisi ile hemen bitişiğindeki 141 bin metrekarelik orman arazisi birlikte özelleştirilecek. Özelleştirmede öncelikli seçenek ise ‘satış’ olacak. Fakat talep gelmemesi veya beklenen değere ulaşılamaması halinde kiralanma ya da özel sektörle kâr payı ortaklığı da gündeme gelebilecek.

İŞLER: ALAN KİŞİNİN YAZLIK VEYA KONUT YAPMA ŞANSI YOK

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Burayı işletecek kişinin yazlık veya konut yapma gibi bir şansı yok. Sadece mevcut binalar restore edilebilir” dedi. Foça Turizm Derneği (TUDER) Kurucu Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ise Fransız Tatil Köyü’ne mutlaka taliplilerin çıkacağını söyledi.


Bu Haber 21.11.2017 - 11:18:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gülşen Coşanöz 04.12.2017 - 12:13

    Antalya Çamyuva"da muhteşem bir konumda olup, çürümeğe terk edilen Cemil Çakmaklı"ya ait olan NATURLAND otelin satışı niçin gerçekleşmez ki ? İfas masasında yıllardır neden bekler?

  • yandas 27.11.2017 - 11:05

    Yandas insaatcilar alir , on tarafa 5 odali butik otel gerisini residans yap sat...bodrumu boyle katlettiler ...Tanri İzmiri korusun bunlardan

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.