Uludağ'da sezon bu sene de erken kapandı

Uludağ'da sezon bu sene de erken kapandı
Geçtiğimiz yıl yağış olmaması nedeniyle sezonu erken kapatan Uludağ, bu yıl da aşırı rüzgar, sis ve kar yağışı nedeniyle sezonu kapattı.


Dünya Gazetesi'nden Esra Özaraf'ın haberine göre, 6 bin yatak ve 22 otelin bulunduğu Uludağ’da sezonun bu yıl da erken kapandı. Konuyla ilgili olarak değerlendirme yapan Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, “Sadece Uludağ’da değil, Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinde de kar olmasına rağmen otellerin açık kalmasını sağlayacak kayakçı müşteri olmayınca kayak merkezleri kapandı. Günübirlik gelenler hala var. Biz de Uludağ’da tesisleri sökmedik. Hava şartları iyi olursa hafta sonları kayakçılar için bazı liftleri açacağız” dedi.

Bu kış sezonunun geçen yıla oranla iyi geçtiğini ancak yine de 2013 yılı yoğunluğunu yakalayamadığını vurgulayan Beceren, “Şubat ayında hava şartlarından dolayı 7 iş günü kaybettik. 4 gün poyraz fırtınasından, 2 gün lodos, bir gün de aşırı sisten dolayı kayak için tesisleri çalıştıramadık. Bu bizim için büyük kayıp oldu. Sezonu kurtaracak bir hafta yok oldu” değerlendirmesini yaptı.

'YOL KAPANIRSA TURİZM BİTER

Uludağ’daki altyapı eksikliklerine de değinen Beceren, “Bu yıl teleferikle birlikte günübirlik gelenlerin Uludağ’da yığılmaları, altyapının eksik olması gelenlere zor günler yaşattı. Bu sene bir de karayolunun tekrar asfaltlanması başlayacak. Geçen yıl oteller bölgesini sezon sonuna zor yetiştirdi- Uludağ’da oteller umduğunu bulamadı ler. Bursa - Uludağ yolunun kapatılıp asfalt çalışmalarının yapılacağı ifade ediliyor. Uludağ yolu kapanırsa dağda turizm tamamen biter” diye konuştu.

Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Turizm Meclis Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Haluk Beceren, Türkiye’nin turizmden aldığı payı artırmak için çaba gösterdiklerini anlattı. Bu yıl şubat sonunda THY organizasyonuyla Uludağ’da İsveç ve İngiltere’den iki ayrı gazeteci grubunu ağırladıklarını kaydeden Beceren, “İsveç ve İngiltere’deki gazetelerde son derece övgü dolu haberlerimiz çıktı” dedi.


Bu Haber 02.04.2015 - 10:08:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.