Ukraynalı turistler Kırım'a gitmeye başladı

Ukraynalı turistler Kırım'a gitmeye başladı
Kırım Devlet Konseyi Başkanı Vladimir Konstantinov, 2015'te Kırım'ı ziyaret edecek Ukrayna vatandaşının geçen seneye oranla daha da artacağını bildirdi.


Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Kırım Devlet Konseyi Başkanı Vladimir Konstantinov, 2015'te Kırım'ı ziyaret edecek Ukrayna vatandaşının geçen seneye oranla daha da artacağını bildirdi. Yarımadayı ziyaret eden turistlerin yüzde 70'ini Rusların oluşturduğuna dikkat çeken Konstantinov, "Ancak Ukrayna'dan gelen turist sayısında da artış gözlemliyoruz. Sayıları geçen seneye oranla daha da artacak. Bu anlamdaki süreç olumlu seyrediyor, Kırım'da tatil sezonu aktif  aşamaya geçmiş durumda" dedi.

KIRIM'I NE KADAR TURİST ZİYARET ETTİ?

Kırım Turizm Bakanı Sergey Strelbitsky, geçtiğimiz  hafta Kırım'a 170 bin kişinin geldiğini bildirdi. Bakan Strelbitsky, feribotla her gün 9 bin turistin Kırım'a geldiğini, Simferopol havalimanının ise günlük 30 bin yolcuya hizmet verdiğini kaydetti.

2015 HEDEFİ 4.3 MİLYON TURİST

Kırım'da tatil sezonu 1 Mayıs'ta açıldı. 2015 yılı için Kırım'a 4.3 milyon turist gideceği tahmin ediliyor. Bu sayı 2014'e göre yüzde 15 fazla. Ancak Kırım yetkilileri yarımadayı 5 milyona yakın turistin ziyaret edeceğini öngörüyor. 19 Haziran tarihinde Kırım bir milyonuncu turistini karşılamıştı.


Bu Haber 29.06.2015 - 12:37:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.