Ukrayna'da tartışılacak turlar: Savaşta insan öldürülmesine tanıklık etmek

Ukrayna'da tartışılacak turlar: Savaşta insan öldürülmesine tanıklık etmek
Ukraynalı bazı tur operatörlerinin, ülkenin iç savaş yaşanan bölgelerine 'savaş turları' düzenlemeye başladığı belirtiliyor.


TurizmGüncel

Ülkede devam eden iç savaş, Ukraynalı bazı tur operatörlerinin yeni bir tur oluşturmalarını beraberinde getirdi. eTurboNews'te yer alan habere göre, kurşun geçirmez zırhlı araçlarla iç savaşın yaşandığı doğu ve güney bölgelerine götürülecek turistler, burada bir savaşa ve insanların öldürülmesine tanıklık edecekler.

Erdinilen bilgilere göre, Ukraynalı tur operatörleri, savaşa tanıklık etmek isteyenleri, kurşun geçirmez zırhlı araçlarla iç savaşın yaşandığı bölgeye görütmeye hazırlanıyor. Tur fiyatlarının ise son derece uygun olduğu belirtiliyor. Haberde, şu ana kadar bazı ufak çaplı turların yapıldığı ve katılımcıların savaş alanlarında çektikleri fotoğrafı sosyal medyada yayınladığı bilgisi de paylaşılıyor.

Bölgeye yapılan/yapılacak turların seyahat sigortası kapsamına girmeyeceği belirtilirken, yaşam ve ölüm deneyiminin turizm sektörü tarafından henüz keşfedilmediğine dikkat çekildi. Ukrayna ordusu tarafından yerle bir edilmiş Slavyansk ve Donetsk bölgelerine yapılan iki saatlik turun fiyatı 80 dolar. Ancak sıcak savaşın yaşandığı alanlara yapılacak turun maliyeti 800 dolar. Üstelik bu miktara transfer ücretleri dahil değil.

Tur katılımcıları yıkılımış, bombalanmış şehirlerin, havaya uçurulmuş köprülerin veya devam eden bir çatışmanın fotoprafını çekebilecek; savaş alanında (boş kovan gibi) 'hatıra' da alabilecekler.


Bu Haber 01.08.2014 - 10:59:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.