Ukrayna pazarı, kimlikle seyahat uygulaması sonrası ne kadar büyür?

Ukrayna pazarı, kimlikle seyahat uygulaması sonrası ne kadar büyür?
Ukrayna ile pasaportsuz geçiş uygulamasının yürürlüğe girmesi ile birlikte turizmde ciddi bir hareket bekleniyor. Ukrayna'da vatandaşların büyük bir bölümünün pasaportunun olmaması nedeniyle bu uygulamanın büyük bir fayda sağlayacağını belirten POYD Başkanı Hakan Duran bu yıl 1.5 milyon Ukraynalı turistin gelebileceğini söylerken, TÜROFED Başkanı Osman Ayık turist sayısının 200-300 bin civarında artabileceğini ifade etti.




İlk olarak şubat ayında gündeme gelen 'pasaportsuz geçiş' uygulaması, dün her iki ülke tarafından karşılıklı atılan imzalarla hayata geçti. Böylece Türk vatandaşları Ukrayna'ya, Ukrayna vatandaşları ise Türkiye'ye sadece kimlik kartları ile kolaylıkla seyahat edebilecek.

'DAHA ÖNCE YURT DIŞINA ÇIKMAMIŞ UKRAYNALILAR DA GELİR'

Habertürk'ten İlknur Ekelik'e konuşan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Duran, Ukraynalı vatandaşların pasaport problemi olduğunu ve bu uygulama ile daha önce yurt dışına çıkmamış Ukraynalıların Türkiye'ye gelebileceğini söyledi. Yeni uygulamanın oldukça pozitif yönde bir hareket olduğunu dile getiren Duran, "Pasaport sıkıntılarından dolayı hem Ukraynalı vatandaşlar rahatlayacak hem de bizler sektörü geliştirmiş olacağız" dedi.

'1.5 MİLYONU GEÇERİZ'
 
Ukrayna ekonomisinde sıkıntılar olduğunun altını çizen ve Antalya bölgesinin makul fiyatlar ile Ukrayna halkını cezbedeceğini dile getiren Duran, şöyle devam etti:
 
"Ukrayna'dan gelecek turist sayısının yüzde 50 artışla 1.5 milyonu geçeceğini tahmin ediyoruz. Geçen yıl bu rakam 1 milyon 60 bin civarındaydı. Bu çok önemli bir artış. Ukrayna ile Türkiye'nin pasaportsuz geçiş uygulaması, biz turizmcilere çok güzel bir hediye oldu."
 
'TURİST SAYISINDA UÇAK PLANLAMALARI ÇOK ÖNEMLİ'
 
Mart sonunda Ukrayna'da düzenlenecek olan UITT Turizm Fuarı'na Antalyalı turizmcilerin de katılacağını açıklayan Duran, turist sayısının artırılmasında uçuş rotalarının ve sayılarının da etkili olabileceğini söyledi.
 
Duran, "Uçak planlamaları çok önemli. Tur operatörleri uçuş rotalarını dikkatle takip ediyor. Uygun rotalar ve yeterli sayıdaki uçuş seferleri olduğu sürece, 'kimliğini al gel' sloganı ile hayata geçirilen bu uygulama da çok büyük, güzel geri dönüşler alabiliriz" dedi.

AYIK: UKRAYNALI ZİYARETÇİ SAYISI 200-300 BİN ARTAR
 
Ukrayna pazarının Türkiye'nin en dinamik pazarlarından biri olduğunun altını çizen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da, Türkiye'nin geçen yıl Ukrayna pazarında yüzde 50 üzerinde artış sağlayarak 1 milyon bandını geçtiğini dile getirdi.
 
Ayık, Ukrayna ile Türkiye arasındaki pasaportsuz geçiş uygulamasının Türkiye turizmine etkisini şu şekilde açıkladı:
 
"Ukrayna ile Türkiye'nin karşılıklı pasaportsuz geçiş uygulamasının Türkiye'deki turizm sektörüne olumlu etkisi olacaktır. Umuyoruz ki, uygulamada ve yasal prosedürlerde hiçbir sıkıntı yaşamadan bunu gerçekleştirebiliriz. O zaman büyüme 200-300 bini bulacaktır.
 
Ukrayna vatandaşları daha önce Kırım'a pasaportsuz giriş yapabiliyorlardı. Son zamanlarda yaşanan Kırım-Ukrayna ilişkileri sonrasında bu da kalktı. Bu yüzden pasaportsuz bir şekilde tatile gidebilecekleri yer olarak sadece Türkiye kaldı. Gerek konum olarak gerekse verilen hizmetler bakımından Türkiye bu konuda en şanslı ülkelerden biri. Ulaşım sektöründen de bu uygulamaya destek gelirse, büyüme daha da artacaktır. Türkiye ile Ukrayna arasında uçuş sayıları artar, deniz yolu ile ulaşım gelişir ise daha fazla turist geleceğini ve rakamların artacağını öngörüyorum."
 
 


Bu Haber 16.03.2017 - 10:41:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ukrayna"dan 16.03.2017 - 05:53

    Kıymetli başkanlar Ukraynalıların elinde çipli kimlik neredeyse yok ve anlaşma sadece çipli kimlikleri kapsıyor. Bi sorun soruşturun da öyle yorum yapın.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.