'Ukrayna' krizi Türkiye'ye yaradı

'Ukrayna' krizi Türkiye'ye yaradı
Malezya uçağının düşmesi Türk hava sahasına talebi artırdı. Son bir haftada hava sahamızı kullanan uçak sayısı yüzde 30 artış gösterdi

 
Ukrayna-Rusya arasındaki gerginlik, Malezya uçağının düşürülmesi, bölge ülkelerinde yaşanan istikrarsızlık ve güvenlik riskleri Türkiye hava sahasına olan talebi artırdı. Türk hava sahasını kullanan uçakların sayısı son bir haftada yüzde 30 artış gösterdi. Günlük transit uçak trafiği 850'den bin 100'e çıktı. Avrupa-Uzakdoğu uçuşlarını gerçekleştiren Singapur ile Malezya Havayolları firmaları Türk hava sahasını daha fazla kullanmaya başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin, hava sahasını güvenli bir şekilde sevk ve idare etme konusunda parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğini söyledi. 
 
Geçen yılsonu itibarıyla toplam 1 milyon 223 bin 795 hava aracının Türk havalimanlarına iniş/kalkış yaptığını, transit uçak trafiği sayısının ise 281 bin 178 olarak gerçekleştiğini anlatan Elvan, "İlk 6 ayda iniş/kalkış trafikleri sayısı geçen yıla göre yüzde 10.8 arttı" dedi.  (Sabah.com.tr)


Bu Haber 30.07.2014 - 11:06:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.