Uçuş yasakları Rus ve Ukrayna hava yolu şirketlerine pahalıya mal olacak

Uçuş yasakları Rus ve Ukrayna hava yolu şirketlerine pahalıya mal olacak
Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rossiya 24 kanalına verdiği röportajda Rusya ve Ukrayna’nın karşılıklı olarak uçuşları iptal etmesinin öngörülen maliyetini açıkladı. Bakanın verdiği bilgiye göre karşılıklı yaptırımlar her iki tarafa yılda toplamda 8 milyar ruble (121 milyon dolar) kaybettirecek.


Yılda ortalama 1 milyon kişinin Rusya ve Ukrayna arasında uçuş yaptığını söyleyen bakan konuşmasında: “Moskova-Kiev biletlerinin ortalama 7-8 bin ruble olduğunu düşündüğümüzde Rus ve Ukrayna hava yolu şirketlerinin yıllık toplam zararının 8 milyar ruble olacağını söyleyebiliriz” dedi.
 
Diğer yandan yaptırımlardan etkilenmeyecek olan UTair hava yolu şirketi hakkında da bilgiler veren Ulaştırma Bakanı bu durumun UTair’in mali durumuna pozitif yansıyabileceğini belirtti. Sokolov: “Elbette UTair şu anda diğer hava yolu şirketlerine göre çok daha avantajlı bir durumda bulunuyor. Şirket mevcut durumda uçuş sayısını artırabilir, bu fırsat ellerinde var” dedi.
 
Kiev, Rus hava yolu şirketleri Aeroflot ve Transaero’nun da aralarında bulunduğu 25 kadar şirketin 25 Ekimden itibaren Ukrayna’ya uçmalarını yasaklamış, Rusya’da buna karşılık olarak Ukrayna hava yolu şirketlerine aynı yaptırımı uygulamıştı. (Haberrus)


Bu Haber 03.10.2015 - 09:30:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.