Üçüncü köprü açıldı, geçiş ücretleri ne kadar olacak?

Üçüncü köprü açıldı, geçiş ücretleri ne kadar olacak?
İstanbul'a hizmete açılan yeni köprüde uygulanacak fiyat tarifesi ile ilgili detaylar belli oldu.


Açılan yeni köprü ile birlikte boğaz geçişinde yeni bir alternatif daha oluşurken, ikinci köprüde (FSM) geçecek araçlara da kısıtlama getirildi. Buna göre, belirli kriterlerin üzerindeki araçlar mecburen üçüncü köprüden geçmek zorunda kalacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre, köprü geçiş fiyatları ise 50 liraya kadar çıkabilecek. Üçüncü köprünün açılmasıyla ağır tonajlı araçlar zorunlu olarak bu köprüye yönlendirilecek. Bunun da özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Örneğin İstanbul’a meyve getiren bir kamyon, Tem karayolu  Ümraniye, Çamlık kavşağından yeni otoyola girerek Reşadiye, Riva ve Poyrazköy güzergâhını izleyerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne ulaşacak. Köprüyü geçtikten sonra önce Odayeri kavşağına ulaşan araç buradan bağlantı yolunu kullanarak Mahmutbey kavşağına kadar gelecek.

BİRİNCİ KÖPRĞ (BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ)

Kullanabilecek araçlar:
Dingil mesafesi 3.20 altında olan panelvan, kamyonet dışında 1. sınıf tüm araçlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçebilecek. Taksi, dolmuş ve İETT otobüsleri de köprüyü kullanabilecek.

Kimlere yasak: Aks aralığı 3.20’den büyük her türlü iki akslı araçlar (Kamyonet, pikap, jeep, küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon, treyler)

Geçiş ücretleri: Otomobiller, motosiklet ve minübüsler: 4.75 TLt Turist taşıma belgesine haiz otobüsler: 6 TL

İKİNCİ KÖPRÜ (FSM)

Kullanabilecek araçlar: 1. sınıf tüm araçlar, kamyon ve kamyonet dışında dingil mesafesi 3.20 ve üzerinde olan 2. sınıf araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçebilecek.

Kimlere yasak: İki aksın üzerindeki kamyon, tırlara ikinci köprü artık yasak. Kamyonetlere de aks sınırlaması geldi.

Geçiş ücretleri: Aks aralığı 3.20’den küçük iki akslı araçlar Otomobiller, motosiklet ve minübüsler: 4.75 TL

Aks aralığı 3.20’den büyük her türlü iki akslı araçlar dahil Pikap, jeep, küçük otobüs, büyük otobüs, cenaze arabası,  ambulans: 6 TL

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ (YAVUZ SULTAN SELİM)

Kullanabilecek araçlar: Ağır tonajlı araçlar, kamyonet, kamyon ve diğer tüm araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçebilecek.

Kimlere yasak:
Her hangi bir kısıtlama yok

Geçiş ücretleri: Aks aralığı 3.20’den küçük iki akslı araçlarOtomobiller, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minübüsler dahil: 9.90 TLt Aks aralığı 3.20’den büyük her türlü iki akslı araçlar dahilKamyonet, pikap, jeep, ambulans ve cenaze arabası, küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon: 13.20 TLt 3 akslı her türlü araçlar Otobüs, kamyon ve treyler: 21-49.3 TLt 4 VE 5 akslı her türlü araçlarOtobüs, kamyon, treyler: 49.3 TLt 6 ve yukarı akslı araçlarRömorklu kamyon ve treyler: 49.3 TL


Bu Haber 27.08.2016 - 09:48:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.