Üçüncü havaalanı gelmeden zammı geldi, o bedel 20 euroya çıktı

Üçüncü havaalanı gelmeden zammı geldi, o bedel 20 euroya çıktı
Yapımı devam eden ve 29 Ekim'de uçuşlara açılması planlanan üçüncü havalimanında, yurt dışı uçuşlarda yolcu başına 20 euro hizmet ücreti alınacağı belirtildi. Bu bedel, Atatürk Havalimanında uygulanan 15 dolarlık bedelin 7 euro (yaklaşık 40 TL üzerinde)


İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanı henüz açılmadan zam haberi geldi. Cengiz-MAPA- Limak-Kolin-Kalyon ortaklığından oluşan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu tarafından hava yolu şirketlerine gönderilen yazıda, havalimanını kullanacak yolculardan kişi başına 20 euro alınacağı belirtildi. Yazıda, Diğer (iç hat, dış/iç transit/transfer) yolcu hizmet ücretleri halen Atatürk Havalimanı'nda uygulanan ücretlerle aynı olacaktır. İstanbul Yeni Havalimanımızda uygulanacak dış hat yolcu servis ücretinin AOC Başkanlığı üyeleri bulunan tüm hava yollarına ve temsilci şirketlerce temsil hizmeti verilen hava yollarına duyurulmasını ve gereğini önemle rica ederiz” denildi.



''20 EURO DEĞİL, 20 TL DE OLSA FAZLA''

Sözcü'de yer alan habre göre, CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, bu aradaki farkın yurt dışı uçuşlarına zam olarak yansıyacağına dikkat çekerek “Bir çok kalemde olduğu gibi uçak biletlerine de gizli zam yapıldı. Bu maliyetler 3. Havalimanı’ndaki yurtdışı uçuşlarını azaltır. Devletin vergilerle yaptığı bir havaalanında yararlanmanın bedeli 20 avro değil 20 TL de olsa yanlıştır” dedi

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINDA BİLET FİYATLARI ARTACAK

TurizmGüncel'in havacılık sektöründen konuştuğu isimler, üçüncü havalimanında maliyetlerin uçak şirketleri için yüzde 20 artacağına dikkat çekti. Bu konuda özellikle THY ile IGA arasında tartışmalar yaşandığı ifade ediliyor. Hava yolu şirketi yetkilileri, üçüncü havalimanındaki yüksek maliyetler nedeniyle biletlerin daha pahalı olacağına dikkat çekiyor.





Bu Haber 26.05.2018 - 15:02:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.