Uçak yolculukları kısalacak, bilet fiyatları azalacak

Uçak yolculukları kısalacak, bilet fiyatları azalacak
Yeni yürürlüğe giren yönetmelikle Türk Hava Sahası'nın asker ve sivil ayrımı gözetilmeden esnek kullanımı uçak seferlerinin süresini kısaltırken, bilet fiyatlarının da ucuzlamasına sebep olacak.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, asker ve sivil ayrımı gözetilmeden Türk Hava Sahası'nın esnek kullanımına imkan tanıyan yönetmeliği imzaladı. Buna göre artık yolcu uçakları Türkiye genelinde serbestçe uçabilecek. Böylece askeri alanların çevresine göre çizilen uçuş rotaları kısalacak ve yeni rotalar 'kuş uçuşu' belirlenecek.

Uçaklar daha kısa mesafeden uçacağı için hem yıllık 500 milyon dolar kar sağlanacak hem de uçak biletleri ucuzlayacak. Anlaşmadan önce yolcu uçaklarının uçuş güzergahı üzerindeki askeri alanların üstünden uçması yasaktı.

Yapılan anlaşmayla birlikte yolcu uçakları ihtiyaçlarına göre doğrudan rota belirleyebilecek. Ve uçakların yolları kısalacak, ilave uçuş yolları anlık belirlenebilecek, önemli oranda yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacak ve uçakların bakım maliyetleri azalacak. (Sabah)



Bu Haber 20.11.2014 - 10:12:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.