Uçak biletleri 841, otobüs biletleri 240 TL'ye kadar yükseldi

Uçak biletleri 841, otobüs biletleri 240 TL'ye kadar yükseldi
Bayramın yaklaşmasıyla birlikte artan seyahat talebi, bilet fiyatlarında kendini gösterdi. Bayramda uçak biletleri 841, otobüs biletleri ise 240 TL'ye kadar yükseldi.


Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, otobüs ve uçak firmaları, yoğun talep nedeniyle fiyatlarına zam yaptı. Biletleri tükenmek üzere olan yolcu otobüslerinde fiyat artışı yüzde 30’u buluyor. Uçak yolculuklarındaysa bazı uçuşlarda fiyatlar neredeyse katlanıyor. Feribotlarda yolculuk ise normal seyrini koruyor.

Bayram haftası her gün 1 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmalarının zam yapmadığını belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, firmaların Ulaştırma Bakanlığı’ndan bilet fiyatlarını alırken tarifeler üzerinden yüzde 30 indirim yapma hakkını sezonlarda kullanmamayı tercih ettiklerini söylüyor. Erdoğan, “100 lira satış fiyatı olan biletleri ister 70 liradan isterlerse 85 liradan satabilirler. Daha az yolcu olan ara dönemlerde bu indirimi kullanmayı tercih ederken bayram gibi sezonluk zamanlarda kullanmıyorlar ancak bu zam anlamına gelmez” dedi.

10 MİLYON YOLCU

Yolcu otobüslerinde biletler tükendi. 24 Temmuz tarihinden itibaren bayramın ilk gününe kadar yer kalmayan otobüs firmalarında ek seferler düzenlenecek. Mehmet Erdoğan, “Yakın yerler için sorun yok ancak 8-10 saat gibi uzak şehirlere bilet bulmak artık mümkün değil. D1 belgeli otobüslerin yolcu taşıması uygundur. Bakanlık böyle zamanlara bize D2 belgeli otobüslerin de yolcu taşımasına izin verir. Bunu da ayın 25’inden Ağustos’un 4’üne kadar kullanabileceğiz. Firmalar anlaşmalarını yapıp kullanım iznini alıyorlar. Bunlarla toplam 10 bin otobüse ulaşıp günlük 20 bin sefer yapacağız. Hafta boyunca 10 milyon yolcu taşıyacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

OTELLER DE DOLDU

Yurtiçi tek yön uçak bileti fiyatlarını 309 lira ‘tavan sınırı’ olarak belirleyen havayolu firmaları sınırı zorluyor. Firmalar, gidiş-dönüş uçuşlardaysa aktarmalı uçuşlarla sınırın oldukça üzerine çıkıyor. Buna rağmen uçaklarda yer bulmak da artık çok zor. Pek çok uçuş 26 Temmuz’dan itibaren dolu.

Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, bayram döneminde avantajlı fiyatların erken rezervasyonla sağlanabildiğini belirterek, “Son günlere kalınca maalesef bayram döneminde sadece Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman gibi sahil şeridindeki turistik bölgelere değil, Türkiye’nin birçok şehrine uçakla ulaşımda uygun fiyat bulmak çok zorlaşıyor.
Ege ve Akdeniz otelleri bayramda önemli ölçüde doldu. Özellikle Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Didim bölgelerindeki oteller doluluklara ulaşarak çok önceden satışa kapandı. Akdeniz’de ise halen satışı devam eden otellerimiz mevcut” diye konuştu.

Gemi turuna yoğun talep

Mehmet Kamçı, bayram döneminde yurtiçi ve yurtdışı programlarının tam doluluğa ulaştığını, kültür turlarına da rağbetin arttığını vurguluyor. Yazın serin olan Kuzey Avrupa ve İskandinavya turlarının da oldukça ilgi gördüğünü belirten Kamçı, “Bunların yanında bayram dönemi gemi turlarında da özellikle İstanbul ve İzmir çıkışlı gemilerde çok büyük talep aldık ve halihazırda son yerleri satıyoruz” dedi.




Bu Haber 23.07.2014 - 09:53:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.