TYD Başkanı Oya Narin: Turizmde yeni bir atılım başlayacak

TYD Başkanı Oya Narin: Turizmde yeni bir atılım başlayacak
Turizm Yatırımcıları Derneği üyeleri, Feriye Palace'ta düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Gecede TYD'nin eski başkanları Turgut Gür ve Murat Ersoy'a birer plaket verilirken, birlik ve beraberliğin önemine işaret edildi.



Gecede bir konuşma yapan TYD Başkanı Oya Narin, sektörün dinamosunun turizm yatırımcıları olduğunu ifade etti. 2017 yılında 2016 rakamlarının biraz üzerine çıkılacağını kaydeden Narin, 2017 ve 2018 yıllarının turizmde dönüşüm yılları olacağını söyledi. Narin, “Türkiye turizmi bundan sonra 6’ncı sıradan daha yukarılara çıkmayı hedeflemeli. Turizmde yeni bir atak başlayacak. Yatırımcılar da Türkiye turizmdeki yeni atağın dinamosudur” ifadelerini kullandı.



''SEKTÖRE İLİŞKİN CİDDİ ARAŞTIRMALAR YAPACAĞIZ''

TYD'nin gelecek yıllarda da turizmde öncü olma görevini sürdüreceğine işaret eden Narin, sektöre ilişkin ciddi araştırmalar yapacaklarını ve herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Gecede TYD'nin Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Murat Ersoy ve Turgut Gür'e birer plaket verildi. Kısa bir konuşma yapan Turgut Gür den de birlik ve beraberlik mesajları gelirken, Murat Ersoy ise konuşmasında şunları söyledi:

ERSOY: PAZARLIYAMIYORSANIZ YATIIMALRIN DEĞERİ SIFIRDIR

''TYD Türkiye'de turizm sektörünün emin adımlarla yola çıkması için en önemli adımdır. TYD sektöre dönük yasal çerçevenin oluşması, teşvikler ve yatırım planlamarında öncü rol oynamıştır. Ancak turizm öyle rekabet olan bir sektör ki, her yıl yeni rakiplerimiz ortaya çıkmaya başladı. Biz ülke olarak hızlı yatırım yapan gözü kara yatırımcılarla turizmde ciddi adımlar attık ve dünya ortalamalarının çok üzerinde büyüdük. Ancak bir konuda çok geri kaldık. Rakiplerimizin pazarama yönünden attığı adımları kapıldığımız rehavetten dolayı atamadık. Bunun olumsuz yansımalarını da geçen sene yaşadık. Dünyanın en modern yatırımlarını yapıp, en modern hava yolu şirketlerini kursanız da, bunları pazarlıyamıyorsanız değeri sıfırdır. Rakiplerimizin 15 yıl önce başlattığı pazarlama yatırımlarını bizim şimdi hayata geçirmemiz gerekiyor. Onların 15 yılda yaptığını biz 5 yılda tamamlamalıyız.''



TURİZM İLERİ GELENLERİ KATILDI

Kokteyle TYD yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, eski turizm bakanı Bahattin Yücel, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Burhan Silahtaroğlu, Halit Narin, Oktay Varlıer, Murat Dedeman, TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Burak Küntay, Tülin Ersöz, Kadir Uğur ve birçok turizmci katıldı.





Bu Haber 20.04.2017 - 10:00:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahishavi 21.04.2017 - 09:58

    Turizm Bitmiş , Beyler & Bayanlar işin eğlencesinde. Bu kadar Hep Aynı Şeyleri Konuşupta bir adım ileri gitmeyi bırakın , geriye düşmeyi nasıl beceriyorsunuz !!!! ATILIM HAYALCİLİKTİR , BOŞTUR , RÜYADIR !!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.