TÜRSAB 'MITT Moskova Fuarı Raporu'nu açıkladı

TÜRSAB 'MITT Moskova Fuarı Raporu'nu açıkladı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, MITT Moskova Fuarı'na ilişkin raporunu açıkladı. Bu yıl Rusya'da fiyat beklentisinin yüksek olacağı belirtilen raporda, Avrupa turlarındaki azalmanın devam edeceği, Mısır2ın ise fiyat konusunda avantajlı olduğu kaydediliyor.


TÜRSAB Ar - Ge tarafından hazırlanan rapordan öne çıkan başlıklar şöyle:

*Ruble’deki değer kaybı ve Rusya ekonomisindeki gelişmeler 2015 yılı turizm potansiyelini doğrudan etkileyecek unsurlar olarak öne çıkıyor.

*Ekonomik belirsizlikler son yıllarda Rusya pazarında artan erken rezervasyonları vurdu. Erken rezervasyonlarda ciddi düşüş yaşandı.

*Rus tüketiciler “bekle gör” düşüncesiyle hareket ediyor. Geleneksel olarak “son dakika rezervasyonlarına alışık olan Rus tüketicilerin bu eğiliminin 2015’te zirve yapması bekleniyor.

*Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladıkları yaptırımlar ve Ruble’deki değer kaybı nedeniyle maliyeti artan Avrupa turlarına ilginin 2014’te olduğu gibi 2015’te de düşmeye devam etmesi bekleniyor.

*Pazarda belirleyici olacak iki ülkenin Türkiye ve Mısır olması bekleniyor.

*Türkiye’nin açıkladığı teşvik ve kredi destek paketinin turizm sektörüne moral verdiği gözlemlendi.

*Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in fuara katılması da Türkiye’nin Rusya kaynaklı turizm hareketlerine verdiği önemin bir göstergesi oldu.

*Rosturizm verilerine göre; 2014 yılında Rusların genel yurtdışı seyahatlerinde yüzde 15 düşüş yaşanmasına karşın tatil amaçlı seyahatlerinde yüzde 4’lük düşüş kaydedilmesi Rusların yurtdışı turizm amaçlı çıkışlardan kolay feragat etmeyeceklerini gösteriyor.

*Türkiye, coğrafi yakınlık ve fiyat - kalite dengesiyle öne çıkıyor.

*Türkiye’nin en büyük avantajını ise krizler konusunda deneyimli bir insan kaynağına sahip olması oluşturuyor.

*Türkiye’yi en çok zorlayacak ülkenin geçtiğimiz yıl Rusya’dan turistik seyahatlerde yüzde 34’lük artış yakalayan Mısır olması bekleniyor.

*Ruble’deki değer kaybı nedeniyle 2015 yılı Rusya’da fiyat hassasiyetinin yüksek olduğu bir yıl olacak. Bu açıdan bakıldığında Mısır’ın en büyük avantajını fiyat unsuru oluşturuyor.

*Geçtiğimiz yıl Rusya pazarından yüzde 13’lük düşüş yaşayan Yunanistan 2015 yılı için de Rusya’dan düşüş bekliyor.

*Düşüş bekleyen bir diğer Avrupa ülkesi İspanya oldu. İspanyol turizmciler 2015 yılında da Rusya’dan düşüş öngörüyor.





Bu Haber 28.03.2015 - 10:25:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.