TÜROB’dan Cihangir’deki çirkin saldırıya kınama

TÜROB’dan Cihangir’deki çirkin saldırıya kınama
Turizm sektörünün köklü kuruluşlarından Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) dün akşam Firuzağa Mahallesi’nde dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için bir mekanda düzenlenen etkinliğe ‘Ramazan ayında içki içiliyor’ gerekçesiyle düzenlenen sözlü ve fiziki saldırıları kınayan bir açıklama yaptı. “Birlikte yaşama kültüründen uzak kendi inancı dışındakileri yok sayan bağnaz anlayışla meydana gelen bu tür taciz ve saldırılardan derin endişe duyuyoruz” denilen TÜROB açıklamasında, önümüzdeki dönemlerde de bu tür hadiselerin yaşanmaması için yerel yönetimlerimizin gerekli tedbirleri alacağına, emniyet güçlerimizin olayı hassasiyetle incelediğine ve faillerin belirlenerek en kısa süre içerisinde adaletin karşısına çıkarılacaklarına inançlarının tam olduğuna vurgu yapıldı.


Açıklamada, mübarek Ramazan ayının idrak edildiği bu dönemde, özellikle televizyonlarda kendilerini ‘Din Bilimci’ olarak topluma lanse eden ve İslam fıkhında yer almadığı şekilde kendi bağnaz fikirlerini kamuoyuna dinin gerekleri olarak sunanların bu tür saldırıların gerçekleşmesindeki etkileri olduğu belirtildi.

SORUMLU YAYINCILIK ÇAĞRISI

Açıklamada, televizyon programlarının bu ve benzeri saldırıların gerçekleşmesindeki etkileri dikkate alınarak, RTÜK ve televizyon yayıncılarının da sorumlu yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayın yapmaları gereğinin altı çizildi. Açıklamada, “Toplumun tüm kesimlerinde farklı yaşam tarzlarına saygı duyma gerekliliği aşikardır. Zaten turizmin sıkıntılı günler geçirdiği bu dönemde Türkiye’nin ve İstanbul’un yine bir menfi olay ile anılması, mevcut durumu çok daha fazla olumsuz hale getirecektir. Bu tip şiddet olaylarının tekrarlanmayacağını umud ediyor ve olayda yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.


Bu Haber 18.06.2016 - 19:37:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.