TÜROB ve THY İtalyan acenteleri ağırlıyor

TÜROB ve THY İtalyan acenteleri ağırlıyor
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Türk Hava Yolları'nın (THY) hedef pazarlara yönelik famtrip organizasyonları kapsamında, bu kez İtalyan seyahat acenteleri İstanbul'da ağırlanıyor.



TÜROB, 2011 yılında 750 bini aşan turist sayısının özellikle son yıllarda önemli bir düşüş kaydederek 2016 yılında 200 bine gerilemesiyle kritik bir durumda olan İtalya pazarına dönük pazarlama faaliyetlerini arttırma kararı aldı. Bu kapsamda ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen seyahat acentelerinin yöneticileri 3 gün boyunca İstanbul'da Eresin Hotels ev sahipliğinde ağırlanarak, şehrin turizm ürünlerini deneyimleyecek.

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan TÜROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Başkanı Müberra Eresin, "Ülkemiz için önemli kültür turisti grubu içerisinde yer alan İtalyanların ana destinasyonu İstanbul olup İzmir ve Kapadokya diğer önde gelen turizm destinasyonlarıdır. 2011 yılında 753 bin turist ile yakalanan rekor İtalyan turist sayısında, sonraki yıllarda hedef yıllık 1 milyon’a yükseltilse de son üç yılda İtalyan turist sayısında önemli bir düşüş görüyoruz. Gerek İtalya'nın ekonomik sıkıntıları, gerekse güvenlik kaygıları sebebiyle azalan sayıya, yeniden ivme kazandırmayı hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.



Bu Haber 12.07.2017 - 09:48:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.