TUROB, Ortadoğu’nun en önemli buluşma noktasında

TUROB, Ortadoğu’nun en önemli buluşma noktasında
Otelcilerin fuar maratonunun yeni etabı, son yıllarda Türkiye’ye yönelik talebin patladığı Körfez bölgesi. TUROB yetkilileri, turizmde Ortadoğu’nun en önemli buluşma noktası niteliğini taşıyan Dubai’deki Arabian Travel Market (ATM) Turizm Fuarı’na katılıyor.


Yılın ilk aylarından itibaren sadece yakın çevredeki değil dünyanın dört bir yanındaki turizm fuarlarına iştirak ederek pazar çeşitlendirmesine katkıda bulunan otelcilerin yeni durağı Dubai olacak. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), şimdi de Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai emirliğinde düzenlenecek Arabian Travel Market (ATM) Turizm Fuarı'na katılıyor. Söz konusu fuar 4-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Turizmciler, Türkiye turizmi için son yıllarda en önemli kaynak pazarlar arasında yer alan Körfez bölgesinden gelen turist sayısının daha da artması için tanıtım faaliyetlerinde bulunacak.

BAYINDIR: ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR

Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, turizm sektörü açısından fuarın Ortadoğu'nun en önemli buluşma noktası olarak kabul edildiğini söyledi. Bayındır, "Ortadoğu ülkeleri özellikle son dönemde ülkemiz turizmi açısından en önemli kaynak pazarlar arasında yer alıyor. Birçok Ortadoğu ülkesi vatandaşının tatil için öncelikli olarak tercihi Türkiye. Bu bakımdan turizm sektörü açısından ATM Turizm Fuarı bölgede düzenlenen en önemli turizm etkinliği olarak kabul ediliyor” dedi. Bayındır, fuarın 2015 yılı planlamaları açısından önemli sonuçlar ortaya koymasını beklediklerini kaydetti.
 
ERESİN: ARTIŞ SÜRECEK

TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin de dünya ekonomisi ve birtakım siyasi gelişmeler ışığında 2015 yılında Avrupa ve Rusya pazarlarında yaşanan daralmaya karşın Ortadoğu’dan gelecek  turist sayısındaki artışından devam edeceğini ön gördüklerini belirtti. Eresin, şunları söyledi: “ATM uzun yıllardır öncelikli olarak katıldığımız bir fuar. Ortadoğu pazarının gelişerek bugünlere kadar ulaşmasında sektörümüzün Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde sürdürdüğü tanıtımların yanında bölge vatandaşlarına sağlanan vize kolaylıkları ve Türk Hava Yolları (THY) tarafından sunulan çok sayıda ulaşım alternatifinin katkısı yadsınamaz bir gerçek. Diğer yandan, özellikle bölge halkının severek takip ettiği Türk yapımı dizi filmlerin ise ülkemize olan seyahat talebine son derece büyük katkı yaptığı biliniyor. Dünya ekonomisi ve birtakım siyasi gelişmeler ışığında ülkemiz turizmi açısından 2015 yılında Avrupa ve Rusya pazarlarında yaşanan daralmaya karşın Ortadoğu’dan ülkemize gelecek turist sayısının istikrarla sürdürdüğü artışa devam edeceğini ön görüyoruz. Bu beklenti ile ülkemizden önemli sayıda turizm profesyoneli ve basın mensubu bu yıl fuara katılacak. Fuar sırasında birçok ülkeden turizm profesyonelleri ile planladığımız görüşmeler neticesinde önümüzdeki dönem için tespitlerimizi ortaya koyacağız. TUROB standını ziyaret edenlere Arapça ve İngilizce hazırlanan tanıtım yayınlarının yanında üyelerimizce sağlanan çeşitli hediyelik malzemelerin dağıtımını yapacağız.”


Bu Haber 02.05.2015 - 13:01:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.