Türkler yurt dışı tatilinde nereleri tercih ediyor?

Türkler yurt dışı tatilinde nereleri tercih ediyor?
8 bin 22 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada, katılımcılara dünyada turistler tarafından en çok rağbet edilen ülkelerin listesi sunulurken, “Yurt dışında tatil yapma imkanınız olsa hangi ülkeye tatile gitmek istersiniz?” sorusu yönetildi.


Katılanların yüzde 11.67’sinin ABD cevabını verdiği araştırmada, bunu yüzde 10.42 ile İtalya, yüzde 6.17 ile Maldivler, yüzde 5.62 ile de İspanya takip  etti. Fransa yüzde 5.05 ile listede beşinci olurken, bu ülkeyi sırasıyla yüzde 4.18 ile Almanya, yüzde 3.84 ile Japonya, yüzde 3.09 ile Brezilya, yüzde 2.83 ile Avustralya, yüzde 2.68 ile de Hollanda takip etti.

Araştırmaya katılanların yüzde 46’sı yurtdışında tatile gideceği yeri seçerken en çok “doğal güzelliklerine” baktığını belirtirken, yüzde 24’ü “birçok kişi tarafından rağbet görmesi, tavsiye edilmesi”, yüzde 23’ü de “fiyatının uygun olması” nedenleriyle tercihlerini şekillendirdiklerini belirtti.

Araştırmaya katılanların en az rağbet ettiği ülkeler ise Pakistan, Nijerya, Irak ve Cezayir, Slovakya, Lübnan, Ürdün, İran, Letonya, Kolombiya, Kenya, Slovenya şeklinde sıralandı.

TATİLCİLER 2 BİN DOLAR İLE RAHAT EDİYOR

“Bir haftalık bir tatile çıkarken kendinizi güvende hissetmeniz için yanınızda ne kadar para olmasını istersiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 42’si “2 bin dolar ve üzeri” yanıtını verdi. Bunu yüzde 23 ile “1500 dolar ile 2  bin dolar arası” diyenler takip etti.


Bu Haber 01.09.2015 - 09:48:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.