Türkler kısa tatillerde en çok hangi destinasyonlara uçuyor?

Türkler kısa tatillerde en çok hangi destinasyonlara uçuyor?
Online seyahat acentelerinden Tripsta'nın alınan uçak biletlerine dayanarak yaptığı analiz Türklerin kısa tatillerde en çok hangi destinasyonlara uçtuğuna dair veriler sunuyor. Tripsta'nın son analizine göre, Türkler bayram tatilinde en çok Avrupa’ya uçtu. En çok bilet alınan şehir ise Londra oldu.

 
Online seyahat acentelerinden Tripsta, 27 Temmuz-3 Ağustos arasındaki Ramazan Bayramı tatili için Türkiye’den alınan uçak biletlerini analiz etti. Tripsta’nın analizine göre, bu yıl Türklerin en çok tercih ettiği şehirler Londra (yüzde 20), Odesa (yüzde 14) ve Belgrad (yüzde 13) olarak sıralandı. 2013’ün aynı döneminde Türkiye’den yine en çok Londra’ya uçak bileti alınırken ikinci ve üçüncü sırada Viyana ve Odesa yer alıyordu.
 
Londra Kulesi, Buckingham Sarayı, National Gallery, Tate Modern gibi önemli yapılara ev sahipliği yapan Londra Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de turistler açısından popülerliğini sürdürüyor. Her yılki popülerliğini bu yıl da koruyan Londra’nın yanı sıra güneydeki muhteşem Karadeniz kıyısıyla Ukrayna’nın dördüncü büyük şehri olan Odessa bu bayramda dikkatleri üzerine topladı. Belgrad da Bizans ve Osmanlı izleri taşıyan mimarisi, tiyatroları, müzelerinin yanı sıra plajları ve nehri ile de tatil yapmak isteyenleri kendine çekti.
 
Belgrad’ın hemen ardından Moskova da (yüzde 13) Ramazan Bayramı tatilinde "vizesiz" seyahat etmek isteyen Türk turistlerden ilgi gördü. Roma (yüzde 12) ve Atina (yüzde 10) da sundukları tarih ve kültürel dokuyla Türklerden yoğun ilgi görmeye devam etti. Barındırdığı Akdeniz kültürü, iklimi ve yemekleriyle tatilde hem farklı yerler görmek isteyen hem de yabancılık çekmek istemeyenler için en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer aldı. Avrupa'nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında olan Amsterdam ise müzeleri, mimarisi, restoranları ve gece kulüpleri ile Türk turistlerden ilgi gördü.
                                                                        
27 Temmuz-3 Ağustos 2014 dönemi için Türkiye’den en çok uçak biletinin satıldığı şehirler ve oranları şöyle sıralandı:      
 
1.    Londra                yüzde 20
2.    Odesa                  yüzde 14
3.    Belgrad               yüzde 13
4.    Moskova            yüzde 13
5.    Roma                  yüzde 12
6.    Atina                   yüzde 10
7.    Amsterdam         yüzde 9    
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da biletlerini önceden alanlar önemli avantaj elde etti. Pek çok çalışan üç günlük bayram tatilini hafta sonu ve yıllık izinleri ile birleştirerek uzun seyahatler yapmak için değerlendirdi.


Bu Haber 23.08.2014 - 02:28:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.