Türkiye'ye yeni lüks otel markası getirecek

Türkiye'ye yeni lüks otel markası getirecek
Türkiye’de 11 oteli bulunan Starwood Hotels & Resorts, yeni markası Tribute Portfolio’yu da getirmek için düğmeye bastı. Starwood’un 10’uncu markası olan Tribute Portfolio, üst segmentte bir marka.


Türkiye'de 11 oteli bulunan grubun bünyesinde, St. Regis, The Luxury Collection, W, Westin, Le Meridien, Sheraton, Four Points by Sheraton, Aloft, Element markaları bulunuyor.

YATIRIMCILARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Starwood oteller Grubu Türkiye Bölge Müdürü Sabine Dorn-Ağlagül, Tribute Portfolio’yla 10 markaya ulaştıklarını belirterek, “Beş yıldızlı bir otel olan Tribute Portfolio’yu da buraya getirmek istiyoruz. ABD’de ilki açıldı. Türkiye’de de kısa sürede bir tane olmasını istiyoruz. Yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Türkiye’de her birinin ayrı yatırımcısı bulunan 11 otelleri olduğunu aktaran Dorn-Ağlagül, 2016 yılında ise otel sayılarını 17’ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Dorn-Ağlagül, “Starwood’un 10 markasından 7’si Türkiye’de. Bugüne kadar 9 marka sadece İngiltere ve Dubai’de tamamlandı. Burada Westin, Aloft, Elements ve Tribute Portfolio’un da olmasını istiyoruz. Westin için İstanbul’da lokasyon bakılıyor” diye konuştu.

YENİ OTELLER YOLDA

Dorn-Ağlagül, yeni açılan ve açılacak otelleriyle ilgili de, “Bu yıl Sheraton Samsun, St. Regis İstanbul ve Bodrum Luxury Collection açıldı. Yılın iknci yarısında ise Four Points by Sheraton Dudullu, Four Points by Sheraton Batışehir ve Sheraton Ataşehir açılıyor. 2016’da Four Points by Sheraton İzmir, 2017’de Four Points by Sheraton Ataşehir tamamlanmış olacak. Resort alanında da büyümek istiyoruz” bilgisini verdi.
 
TÜRKLE EVLİ

Sabine Dorn-Ağlagül, Münih Üniversitesi’nden mezun oldu. Le Meridien görevinden önce Westin Grand Munich ve Sheraton Munich Arabellapark Otel’de genel müdürlük yaptı.
Starwood’un tek kadın genel müdürü ve bölge müdürü olma özelliğine sahip. Dorn-Ağlagül’ün eşi Türk. Adana Hiltonsa Oteli’ndeki görevine başlarken Türkçe öğrenmek isteyen Dorn Ağlagül, Türkçe öğretmeninin ağabeyiyle evleniyor. Dorn Ağlagül, “Eşim Türk, yakın arkadaşlarım var, evim var. Mutlaka hep buralarda olacağım” diyor. (Milliyet-Hanife Baş)
 


Bu Haber 02.08.2015 - 09:20:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.