Türkiye'ye politik tur düzenliyor

Türkiye'ye politik tur düzenliyor
Siyaset meraklıları için çeşitli ülkelere politik turlar düzenleyen Political Tours şirketi, Türkiye'de bu yıl 25 Ekim'de 4'üncü kez "Erdoğan ve Anadolu Kaplanları" başlıklı bir tur gerçekleştirecek.


New York Times gazetesinin eski Balkanlar muhabiri Nicholas Wood'un kurucusu olduğu Londra merkezli "Political Tours" (Siyasi Turlar) şirketi; siyaset meraklıları için antropolog Erik Cohen'in tanımıyla 'sahnelenmiş otantiklik'ten farklı bir turizm anlayışı sunuyor.

"Putin'in Rusyası", "Londra ve Finansal Kriz", "Devrimden Sonra Libya", "Güney Afrika-Mandela'nın Mirası", "Dünyanın En İzole Rejimi: Kuzey Kore" başlıklı turlar sunan şirketin iddiası ise siyasete ve güncel gelişmelere meraklı gezginler için devrimci bir konsept sunmak. Uzmanlar, siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler, aktivistlere 'turistleri' bir araya getiren tur gazetecilik, sosyolojik saha çalışması ve istihbarat toplama faaliyetlerinin ilginç bir karışımını ortaya koyuyor.

Türkiye'de ise 2010 yılından beri "Erdoğan ve Anadolu Kaplanları" başlığını taşıyan bir tur düzenleniyor. Bu sene "Hızla değişen bu ülkede İslam, kapitalizm ve demokrasi hangi rolü oynuyor?" sorusundan yola çıkan tur 25 Ekim'de 4'üncü kez yapılacak. Gezi kapsamında Konya, Gaziantep ziyaret edilecek. Gazetecilerle İstanbul'daki kentsel dönüşüm akşam tekne gezisinde tartışılıp kahvaltıdan sonra şık tesettür üreten bir atölye ziyaret edecek. Fazladan kalmak isteyenlere dört günlük, Diyarbakır ve Mardin'i kapsayan "Kürt güzergâhı" eklenecek.

5 yıldır İstanbul'da yaşayan, Foreign Policy ve Financial Times gibi medya kuruluşlarında haberleri yayınlanan ABD'li gazeteci Piotr Zalewski, turun rehberleriğini yapacak. Katılım ücreti 2 bin 750 sterlin (10 bin TL) olan turda akıcı bir Türkçe konuşan Zalewski'yle birlikte European Stability Iniative düşünce kuruluşunda analist Eddy Ekrem Güzeldere de katılımcılara Türkiye'yi anlatacak. (Gülsün Harman/Milliyet)



Bu Haber 10.07.2014 - 14:12:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.