Türkiye'nin ucuz ülke imajı var, golfteki dik duruşu otelcilikte gösteremiyoruz

Türkiye'nin ucuz ülke imajı var, golfteki dik duruşu otelcilikte gösteremiyoruz
Cornelia De Luxe Resort otelinin Genel Müdürü Ali Şahin, Türkiye'nin "ucuz ülke" imajına sahip olduğunu söyledi. Golfte bu imajın yıkıldığını belirten Şahin, "Ancak otelcilikte aynı dik duruşu gösteremiyoruz" dedi.

 
Cornelia De Luxe Resort otelinin Genel Müdürü Ali Şahin, 2014 yılı turiz gelirlerinin Ukrayna, Kırım, Rusya hattında meydana gelecek gelişmelere bağlı olduğunu belirtti. Şahin, "Gelirimizin yüzde 50’sini Rus turistler bırakıyor. Ruble dolar karşısında değer kaybetti. Buna mukabil, gelen Rus turistlerin kalış sürelerinde azalma var. Görünen o ki, Rus turistler de tasarruf yapmaya başladı. 2014 yılında satın aldıkları tur paketlerinin fiyat kategorisi ciddi anlamda düştü. 2015 sezonu için Antalya ve Belek bölgesinde sıkıntı yaşanabilir" dedi.

Türk turizminin en büyük sorunun ucuz ülke imajını yıkamamak olduğunu vurgulayan Şahin, şunları dile getirdi:

“Türkiye’de vermiş olduğumuz hizmet ve ürün kalitesi Avrupa’nın hiçbir yerinde yok. Ülke imajımız ucuz, bundan kurtulamıyoruz. Golf sahalarında ise ucuz ülke imajını yıktık. Her Oyun için 90-100 euro gibi değişen paralar alıyoruz. Golfteki dik duruşumuzu otelcilikte sağlayamıyoruz.”
 
1 MİLYAR DOLAR GELİR

Golfün pazar payını artırmak amacıyla çalışmalar yapıldığını söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

"Türkiye golf sahalarıyla Avrupa’da 21’inci, Akdeniz çanağı içindeki ülkeler arasında ise 4’üncü sırada. Belek Türkiye’nin en önemli golf destinasyonu. 16 saha, 50 bin yatak kapasitesi ve 2 milyon ziyaretçisiyle öne çıkıyor. Golf turizminde henüz istenilen rakamlara ulaşmadı. Türkiye Golf Federasyonu verilerine göre 100 golf sahası ile golf turizminin sağlayacağı doğrudan gelir 1 milyar doları geçecek. Golfün Türkiye’ye vaadi ise yılda 2.5 milyar dolar."
 
"TIGER WOODS'U BEN ÖNERDİM"
 
Golfte dünyanın 1 numarası olan Tiger Woods’un Türkiye’ye davet edilmesi fikrinin sahibi olduğunu söyleyen Ali Şahin, “Tiger Woods, Orlanda’da oturuyor. Orlando Magic takımı taraftarı ve orada özel sandalyesi var. Hidayet Türkoğlu Orlando’da oynuyordu. Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na ‘Tiger Woods’u Türkiye’ye davet etsek nasıl olur acaba...’ dedim. Sonra da turnuva fikri çıktı ortaya ve o bağlantıyla Woods Türkiye’ye gelmeyi kabul etti” dedi. (Milliyet)


Bu Haber 22.04.2014 - 09:20:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ŞEVKET BİLEN 23.04.2014 - 01:23

    Devlet tahsisli milyon m2 golf sahası sayısı 15otel sayısı binlerce olunca hangi dik duruş matematiği bahsediliyor anlamakta biraz zor oluyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.