Türkiye'nin tek içecek fuarı ANFAŞ Bevex Antalya'da açılacak

Türkiye'nin tek içecek fuarı ANFAŞ Bevex Antalya'da açılacak
02 – 04 Şubat 2012 tarihleri arasında Antalya Expo Center da düzenlenecek olan Türkiye’nin tek İçecek ihtisas fuarı ANFAŞ BEVEX brüt 20.000 m2 alanda 1500’ün üzerinde markanın tanıtımına sahne olacak.



Türkiye içecek firmaları’nın ve yurtdışından türk pazarına girmeyi hedefleyen firmaların tüm ürünlerini tanıtma ve ticari bağlantılar kurma ortamı bulacağı Anfaş Bevex Fuarında tüm  alkollü – alkolsüz içecekler, şarap , bira  enerji içecekleri, konsantre içecekler, içecek ambalajları , meyve suları , su , madensuyu, gazlı içecekler ,kokteyl sosları ve bu gibi ürün grupları sergilenecektir.

BEVEX SEKTÖRDEN TAM DESTEK ALDI

Anfaş Bevex Fuarı sektörün büyük derneklerinden  MASUDER (Maden Suyu Üreticileri Derneği ) , ŞÜD –( Şarap Üreticileri Derneği )  , TGYD ( Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği )  ve Alkollü İçecekler -  İthalatçılar ve Dağıtıcılar Derneği ve Lezzet Markaları  Derneğinin sektöre ve Fuara katkılarıyla düzenlenmektedir.

BİR TURİST GÜNDE ORTALAMA 3,5 LİTRE İÇKİ TÜKETİYOR

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği’nin araştırmasına göre   Antalya'ya gelen 10 milyonu aşkın turistin  içecek tüketimi değerlendirildiğinde;   otelde konaklayan 1  turistin günlük ortalama 20 cl bira, 12 cl rakı, cin, votka, 8 cl beyaz şarap, 15 cl kırmızı şarap tükettiği saptanmıştır.
   
 12 turistik tesiste yapılan araştırmaya göre, 5 yıldızlı otellerde kalan 1 turist günde 3,5 litre içecek tüketiyor.

30 BİN PROFESYONEL ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR  

Anfaş Bevex Fuarı tanıtım çalışmaları kapsamında Türkiye geneli , 4342 Otele isme özel davetiye gönderildi. Ayrıca 1445 Restoran ve fast food , 3250 bar gece kulübü, ve 547 super market sahibi ve yöneticisine davet gönderildi.

Antalya, Ankara , Mardin , Antakya , Akhisar, Didim , Kayseri, Antakya, Denizli, Samsun ,Trabzon, Mersin , İzmir , Eskişehir, Gaziantep ve Balıkesir  Ticaret ve Sanayi Odaları Tüm üyelerine Anfaş Bevex Fuarı hakkında bilgilendirme ve web sayfaları üzerinden de tanıtım yapmaktalar.

Türkiye geneli 20 Organize Sanayi Bölgesi tarafından da Anfaş Bevex tanıtımı yapılmaktadır.

Anfaş Bevex Fuarı Anadolu şehirleri ile Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki Oteller, Restoranlar, Fast-Foodlar, Barlar, Kafeteryalar,Pastane Zincirleri, Süper Marketler, Gıda ve İçecek  Toptancıları, Gıda Fabrikaları,Üniversiteler,Polisevleri , Öğretmenevleri ,  Okul Kantinleri,Resmi Kurumlar, Hastaneler, Yurtlar, Orduevleri, Yemek Fabrikaları ve Tüm İçecek Profesyonellerinin tek buluşma noktası olacaktır.

RUSYA VE TURKİ CUMHURİYETLERDEN ZİYARETÇİLER GELECEK

Almanya da düzenlenen Anuga ve Rusya da düzenlenen Pir Hospitality Fuarlarında Anfaş Bevex Fuarının uluslararası tanıtımı gerçekleştirilmiştir.
ALMANYA - ANUGA fuarı  panelinde Anfaş Türkiyede gıda sektörü ve gıda fuarcılığı konusunda konuşmacıydı ; tüm ülkelerin sektör temsilcilerine tanıtım ve davetler yapıldı.

Rusya ,Ukrayna , Yunanistan ve Gürcistandan alkollü içki firmaları AnfaşBevex Fuarında stand açacaklar. Ayrıca Avusturya , Amerika ve Fransadan helal viski, şarap ve şampanya üretici firmalarda ürünlerini Anfaş Bevex Fuarında sergileyecektir.

Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer Azerbaycan ve Kazakistan da çalışmalar yaptı.

Azerbaycan ziyaretinde ülkenin önde gelen gıda dernekleri , kuruluşları , önemli gıda firmaları ile  görüşmeler yapıldı ve  alım heyeti çalışmaları kapsamında yeni işbirlikleri gerçekleştirildi. Bu bağlamda; Azerbaycan Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Sayın  Cemal Yangın, Azerbaycan Parlemento Vekili  Sayın Ganira Pashayeva, Azerbaycan Turizm Bakanlığı Satış ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sayın Vugar  Shıkhammadov, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Bakhramh Alıyev,  Azerbaycan Türkiye Ticaret Müşavirliği ve Turizm Müşavirliği, Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu Başkanı Sayın Mammad Musayev, TUSIAB ( Türk Sanayici ve İş Adamları Birliği ) Genel Sekreteri  Sayın Yasin Göral, (AzPromo) Azerbaycan İhracat Teşvik Derneği  Başkanı Sayın  Adil A. Mammadov ve Direktör Vusal Kerımlı , Azerbaycan Ulusal Verimlilik ve Rekabet Merkezi Genel Direktörü Sayın  Farıt Orujov ile görüşmeler gerçekleştirildi ve işbirliği konusunda anlaşmalar sağlandı.
Kazakistan da ise  Almatı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın Shara Akylbayeva, Kazakistan Türk İşadamları Derneği ( KATİAD ) Başkanı  Sayın Zeki Pilge, Gıda Üreticiler Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Rana Yervenova ve bir çok Kazakistan firması ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Kazakistan Gıda Federasyonu İş adamları ise sektörel özel bir heyet ile katılım gösterecek .İran , Irak , Bulgaristan, Makedenya  ve Gürcistan ise ziyaret heyeti hazırlayan diğer ülkeler.

YARATICI BARMENLER ANFAŞ BEVEX FUARINDA  FUARINDA YARIŞACAK

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği- ANFAŞ  organizasyonuyla  Anfas BEVEX kapsamında, “Türkiye Yaratıcı Barmenler Yarışması” düzenlenecek.   BEVEX Fuar alanında özel olarak tasarlanan 500 m2 lik alanda gerçekleştirilecek “4. Türkiye Yaratıcı Barmenler Yarışmasında”   barmenler kişisel becerilerini, yaratıcılıklarını, şov yeteneklerini 3 gün boyunca sunacaklar.  Rakı, viski, cin, şarap, votka, kahve tabanlı yaratıcı kokteyl ve şov sanatı olmak üzere 2 ana dalda gerçekleştirilecek yarışma için Dünyadaki uluslararası Formatlar harmanlanarak Türkiye ye özel bir konsept geliştirildi. Türkiye genelinden 130 üzerinde barmenin katılımı kesinleşen yarışmada ilk  üçe giren yarışmacılara çeşitli armağanlar verilirken, tüm yarışmacılara katılım madalyası verilecek. Müzik ve şovlarla da renklenecek etkinlik F& B cilerin buluşma noktası olacak. 



Bu Haber 14.12.2011 - 16:05:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.