Türkiye’nin ilk EXPO’su Çin heyetini ağırladı

Türkiye’nin ilk EXPO’su Çin heyetini ağırladı
Türkiye’nin ilk Botanik EXPO’su olan “EXPO 2016 Antalya” bugün Çinli yöneticileri ağırladı. Dünya Botanik EXPO’sunun en son düzenlendiği şehir olan Çin’den gelen yöneticiler, tecrübelerini EXPO 2016 Antalya yönetici ve çalışanlarıyla paylaşarak Botanik EXPO’su için önerilerde bulundu


Türkiye, dünyanın en büyük ve en önemli organizasyonlarından olan Botanik EXPO’ya bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Türkiye’de ilk kez Antalya’da gerçekleşecek EXPO 2016 Botanik EXPO’su için tecrübelerini paylaşmak üzere Qingdao kentinden gelen Çin heyeti EXPO 2016 Antalya Ajansı’nı ziyaret etti.

“Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” hedefiyle yola çıkan ve temasını “Çiçek ve Çocuk” olarak belirleyen EXPO 2016 Antalya Ajansı’nı ziyaret eden Çin heyeti, tecrübelerini EXPO ekibiyle paylaştı. EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın Genel Sekreter Yardımcıları Faik Akturan ve Murat Danışman tarafından karşılanan Çin’in Qingdao kentinden gelen heyet bilgi ve birikimlerini anlatarak önerilerde bulundu.
 
“EXPO’da takım ruhu çok önemli”


Qingdao 2014 EXPO’su hakkında bir sunum yapan Genel Sekreter Li Fengli, böylesi büyük bir organizasyonda en önemli sorunun zaman olduğunu vurguladı. EXPO organizasyonlarında takım ruhunun önemli olduğuna vurgu yapan Li Fengli, “Uzman olmayan bir ekiple, iyi bir iş çıkarmak zorundasınız. Bu sadece takım ruhu ile gerçekleşir” dedi.

Qingdao Expo’nun inşaat süresinin 2 buçuk yıl sürdüğünü belirten Genel Sekreter Li Fengli, 37 farklı bahçe kurulduğunu ve her gün 6-7 etkinlik düzenlendiğini söyledi. Fengli, daha sonra EXPO 2016 Antalya Ajansı çalışanlarının sorularını cevapladı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcıları Faik Akturan ve Murat Danışman, verdiği bilgilerden dolayı Li Fengli’ye teşekkür ederek, ipek böceği kozasından yapılmış EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık, Antalya kitabı ve endemik bitkiler kitabı takdim etti.

 EXPO 2016 Antalya için Japonya heyeti de daha önce bir ziyarette bulunmuştu. Alanda incelemelerde bulunan heyet, “Bu kültürü tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle Antalya’da düzenlenecek olan EXPO’yu çok önemsiyoruz. Burada mutlaka olmamız gerektiğinin farkındayız.” açıklamalarında bulunmuştu.


Bu Haber 24.03.2015 - 11:22:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.