Türkiye’nin en büyük ikinci BYK’sından TÜRSAB’a ağır suçlamalar

Türkiye’nin en büyük ikinci BYK’sından TÜRSAB’a ağır suçlamalar
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Kılıçarslan Karapıçak ve kurul üyeleri görevden alındı. Görevden alınan BYK üyeleri TÜRSAB’a ağır suçlamalarda bulundu.


Ocak ayında TÜRSAB Orta Anadolu BYK Başkanlığı’na seçilen Kılıçarslan Karapıçak’ın görevi 30 Mayıs’ta askıya alınmış, hakkında soruşturma başlatılmıştı. 1 Ağustos’ta Karapıçak’ın tamamen görevden alınmasının ardından, 23 Ağustos tarihinde Orta Anadolu BYK üyelerinin tamamı görevlerinden alındı. 
 
‘’ACENTELERİN İRADE VE OYLARINA RAĞMEN GÖREVDEN ALINDIK’’
 
Konuya dair bir açıklama yapan BYK eski üyeleri, TÜRSAB’a yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Açıklamada, ‘’Acentelerin irade ve oylarına rağmen görevden alındık’’ denilen açıklamada, ‘’Acentelerin haklarını korumaya çalıştığımız için, denetleme yaparak kaçak acentelerle mücadele ettiğimiz için, ülkemize tek bir turist kazandırabilmek uğruna sabahlara kadar çalıştığımız için, elçilikleri ve yabancı ülke temsilcilerini ziyaret ederek ülkemizi tanıttığımız için, mesleğimizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için, Başaran Ulusoy’un keyfi isteklerini yerine getirmediğimiz için, kısacası TÜRSAB’ı birkaç elite değil, gerçek meslektaşlarımıza hizmet veren bir kurum haline getirmek istediğimiz için görevimizden haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde alındık.’’ sifadelerine yer verildi. 
 
‘’Hakkımızı Türk adaleti ile elbet arayacağız ancak bize yapılanları ve meslektaşlarımızın iradesiyle bize verilen oyları hiçe sayan bu zihniyeti sizin de bilmenizi istedik.’’ diyen BYK eski üyelerinin açıklamasının devamında ise şu ifadeler kullanıldı:
 
9 AYLIK SÜREÇTE NELER YAPTIK? 19 YILLIK YÖNETİM NEDEN BEĞENMEDİ?
 
1. KOSGEB destekleri ile ilgili çalışma yaptık. ‘Bekleyin, biz görüştük’ dediler.
 
2. Kaçak acentecilik faaliyetlerinin sonlandırılması çalışmalarında TÜRSAB üst yönetimine ‘bizlere ön ayak olun’ dedik; ‘biz çözemedik siz hiç çözemezsiniz’ karşılığını verdiler.
 
3. Bağlı acentelerimizin isteklerini öğrenmek amaçlı anket formu hazırladık. 1 ay sonra onaylayıp gönderdiler. En can alıcı soruları da törpüleyerek…
 
4. Merdiven altı olarak tabir edilen kaçak acentecilik faaliyetlerine Ankara BYK ofis görevlilerini göndermeye çalıştık. Adreste bulunulamadı yazıları ile geri geldiler. Hâlbuki bariz bir şekilde faaliyetler o adreslerde devam ediyordu. Çünkü bu acenteleri tek tek gezerek gördük. 9 ayda tam 100 acente gezip, 20’ye yakın kaçak faaliyet, usulsüz şube açılan ofis gördük.
 
5. Yollarda kaçak acentecilik faaliyetlerini denetlemek istedik. ‘Yapamazsınız, turizm il müdürlüğü kanalı ile olmak zorunda’ dediler. Onay almaya çalıştık, uzattıkça uzattılar. Ankara Rehberler Odası ile bu denetlemeleri yapmak istedik ve yaptık.
 
6. Kaçak acentecilik faaliyeti sebebiyle tutanak tuttuğumuz, ofisi kapatılmak istenen kişiler, bizleri aradığında, ‘aman yardımcı olun’ dendiğinde ‘TÜRSAB merkeze sorumluluğumuz çok büyük bu dosyayı kapatamayız, işlem göreceksiniz’ dediğimiz kişiler, Başaran Ulusoy’u arayarak, dosya kapattırdılar. Biz ‘ne oluyor’ bile diyemedik.
 
Diğer yandan sorguladıklarımız;
 
• TÜRSAB’ın, TÜRSAB Koleji’nde organize edilen turizm haftası programında yeni seçilen üyelere haber vermeden eksi BYK üyeleri ile program düzenlenmesi,
 
• TÜRSAB Yönetim Kurulu üyelerinin Ankara’da yapacağı turizm ile alakalı görüşmelere, yeni ekibi değil, eski ekibi götürmeleri,
 
• Turizm acentelerine dönük devlet destekleri hususunda BYK nezdinde komisyon oluşturup ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapılırken, bu görüşmelerin yapılmaması yönünde tarafımıza talimat gönderilmesi, bu hususu kendilerinin takip ettiklerini söylemeleri. 6 ay sonra ise genel merkezin yazılı olarak konuyu takip ettiğini iddia ettiği yazının kayıp olduğunu söylemeleri,
 
• Bölgemizde gerçekleşen turizm faaliyetlerine BYK yönetimi ve üyeleri yerine BYK personellerini götürerek, hem bizleri hem kendilerini itibarsızlaştırmaları,
 
• Büyük elçilikler ve turizm ataşeleriyle iş geliştirmeye yönelik görüşmelerden genel merkezin rahatsız olması ve turizm geliştirmeye yönelik bu ziyaretlerin yapılmamasını istemeleri,
 
• Ardı ardına bombaların patladığı terör mağduru Ankara acentelerini ziyarete gelmek yerine, bir ay sonrasındaki kendi adıyla davet ettiği toplantıya bile katılmayıp genel sekreterini göndermeleri, bu toplantıda kan ağlayan acentelerin kaçak ile mücadele çığlıklarına kulaklarını tıkamaları,
 
• Genel seçimler öncesi hiçbir talep yokken oy yatırımı olarak yorumlanan yıllık birlik aidatını kaldıran genel başkanın, 3 büyük bombalı terör eylem sonrası haftalarca iş yerini açamayan, aylarca insanların çarşılara inmediği bir ekonomik krizde bu bölgeden aidat talep etmesi,
 
• Bombalı terör saldırısı sonrası ofislerinde maddi hasar oluşan onlarca acenteyi tek tek arayıp, Sayın Başbakan ve Vali gibi, birlik başkanı olarak geçmiş olsun ziyaretine geleceğini söylemesine ve bu sayılı acentelerin tek tek hasar tespit raporlarını bu zor günde destek için istemesine rağmen, kendilerinin geçmiş olsuna dahi gelmemesi ve alay eder gibi zarar tespiti istenip en ufak bir yardım yapılmayan bu acentelerden yıllık aidatlarını telefon ettirerek tahsil ettirmesi,
 
Ve daha niceleri…
 
Ve yukarda okuduklarınız arkasından olanlar;
 
İlk aşamada, ofis çalışanlara kötü davrandığı yönünde düzmece ve asılsız iddialarla BYK Başkanımız Kılıçarslan Karapıçak’ı görevinden aldılar. (01 Ağustos 2016). Altını çizmek gerekir ki, seçimle başa gelen bir Başkan üst kurulca dayanaksız ve gerçek dışı iddialarla görevinden alındı.

‘Tamam’ dedik, ‘pes etmeyiz, 18 arkadaşımızın hepsi başkandır’.

Seçimle gelen yedek ve asil üyelerimizle yürütme kurulumuzu düzenledik. Görevinden feragat eden arkadaşlarımızın yerine yedekleri aldık.

''BEĞENMEDİLER, ‘İSTEMEZUK’ DEMEYE DEVAM ETTİLER''

Bahane olarak;

‘En fazla oy alan yedek üyeleri yönetim kuruluna almak zorundasınız’ diyerek mevcut yürütme kurulumuzu görevden aldılar. Tek listeye oy verildiğini, isimlere oy verilmediğini biliyorlardı.
Ne yaparsanız yapın İSTEMEZUK. O kadar gözlerini karartmışlar ki, yanı başlarında olan kanunu hiçe saydılar.

TÜRSAB, Anayasa’nın 135. Maddesi kapsamında Kamu Kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olup,  Anayasa’nın 135. Maddesi, 1961 Anayasası’nın 122. Maddesi ve 1982 Anayasasının 127. Maddesi ile de ilke haline gelmiş olan “seçilmiş organlarının, organlık sıfatını kazanmalarına ilişkin itirazların çözümü ve kaybetmeleri, konusundaki denetim yargı yolu ile olur” ilkesi doğrultusunda; Gerek yerel yönetimlerin karar organlarının ve gerekse kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının organlarının seçimi ve oluşturulmasında merkezi idareye herhangi bir yetki tanımayan Anayasa, bu kuruluşların seçilmiş organlarının organlık sıfatını kazanmalarında veya kaybetmelerinde de merkezi idareye herhangi bir yetki tanımamıştır.
 
‘’KANUNLA SEÇİLMİŞ HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’
 
Değerli acenteci meslektaşlarımızın verdiği oyların hakkı ve vebalinin ağırlığı ile bu ekip çalışmaya devam edecektir. Kanunla verilmiş haklarımızı aramaya devam edeceğiz.
Karşınızda TÜRSAB Yönetimi tarafından kanunsuz bir biçimde sadece meslektaşları için çalıştığı için görevlerinden alınmış 9 aylık genç bir ekip duruyor.
 
Sevgi ve saygılarımızla.

Seçimle göreve gelmiş, TÜRSAB yönetimi darbesi ile görevden alınmış,

DEVRİK Orta Anadolu BYK ÜYELERİ
 



Bu Haber 25.08.2016 - 15:23:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mustafa Sönmez 25.08.2016 - 10:12

    Son 1 yil icinde yapilmasi gereken BYK secimlerinin, sadece birilerinin kazanabilecegi bölgelerde yapilmasi acik ve nettir. Bu su demektir Basaran Ulusoy sadece yüzde yüz kazanacagi secime girer. kaybettigi yerde de böyle BYK baskanini görevden alir. Bu adaletsiz girisimi kiniyorum. Artik bu hukuksuzluk ve adaletsizlikten sonra Türsabin cerablusuna girilmesi lazim!

  • Ayşe Çalışkan 25.08.2016 - 04:33

    Tam 19 yıldır türsab"ı babasının çiftliği gibi yöneten Ulusoy zihniyeti budur. Benden değilsen seçimle bile gelsen gidersin. Haksız , hukuksuz , adaletsiz yönetim anlayışına biz acentelerin sesini yükseltmesi gerekiyor. Artık yeter.

  • M.Nezih HACIALİOĞLU 25.08.2016 - 03:52

    Ocak ayında seçimle göreve gelmiş olan Türsab Orta Anadolu Bölgesel Yürütüme Kurulu üyeleri, Başaran Ulusoy ve Başaran Ulusoy"un yönetim kurulu yandaşları tarafından görevlerinden alındı.Bu arada bu olaya sessiz kalan tüm yönetim kurulu,denetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri de yok hükmündedir. Hiç mi utanma yok sizde?Sektör için,ülkemiz için, mesleğimiz için hiç bir şey yapmıyorsunuz.Bari yapmak isteyenlere müsade edin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.