Türkiye’deki sağlık turizmi dernekleri federasyon çatısı altında birleşiyor

Türkiye’deki sağlık turizmi dernekleri federasyon çatısı altında birleşiyor
Bursa Sağlık Turizmi Derneği Olağanüstü Genel Kurul sürecini tamamladı. Genel kurula katılan üyeler kurulacak olan Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu’na derneğin katılımıyla ilgili yönetim kuruluna tam yetki verdi.


Türkiye’de sağlık turizminin konuşulduğu 2011 yılında kurulan ve bugün Bursa’ya yılda 20 binden fazla gelmesini sağlayan Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Olağanüstü Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tarihi Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen genel kurul Dr. Ahmet Özkul’un divan başkanlığında yapıldı. Dr. Ahmet Özkul konuşmasında, derneğin kurucu başkanı Dr. Mustafa Esgin, önceki dönem başkanı Dr, Metin Yurdakoş ve mevcut başkan Prof. Dr. Sedat Demir’e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.



BUSAT Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir, olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmada Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu kurulumu hakkında üyeleri bilgilendirdi. Genel kurulun amacının Türkiye genelinde sağlık turizmine hizmet veren derneklerin federasyon çatısı altında birleşmek olduğunu ifade eden Demir, şunları söyledi:

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ FEDERASYONU’NA ONAY

“Türkiye’de sağlık turizminin konuşulmaya başlandığı ilk yıllarda Bursa’da kurulan BUSAT, bu anlamda Türkiye’nin ilk kurulan dernekleri arasında yerini almaktadır. Coğrafi ve termal kaynakları açısından ve aynı zamanda tarihi kimliği ön planda olan Bursa’nın yeniden Türkiye’de termalin başkenti olması noktasında ciddi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa’nın ardından Afyon, İzmir, Adana, Trabzon gibi kentlerde kurulan dernekler kendi bölgelerinde sağlık turizmi alt yapısını oluşturmak ve sağlık turizmi algısını oluşturmak adına yoğun çalışıyorlar. Bugün gelinen noktada ülkemizin çok daha iyi temsil edilmesi, Avrupa ve dünyada sağlık turizmi alanında tanınırlığının ve bilinirliğinin arttırılması amacıyla bu derneklerin tek bir çatı altında toplanması için Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu kurulumu sürecini başlattık. BUSAT olarak, üyelerimizden aldığımız yetki ve tam destek ile federasyonunun kurulum sürecinde hem katılım hem de aktif rol alacağız.”

 


Bu Haber 07.12.2016 - 13:41:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.