Türkiye’deki otelde konaklayan müşteri Thomas Cook’u yerden yere vurdu

Türkiye’deki otelde konaklayan müşteri Thomas Cook’u yerden yere vurdu
İngiliz bir tatilcinin Marmaris Hisarönü’nde konakladığı oteli ‘bataklık’ olarak tanımlayarak Thomas Cook’u soygunculukla suçlayan paylaşım viral oldu...



TurizmGüncel – Dış Haberler

Tatilini Thomas Cook aracılığıyla satın alan İngiliz Joanna Longbottom, Marmaris Hisarönü’nde konakladığı otelin fotoğraflarını Facebook’tan paylaşarak oteli ‘bataklık’ olarak niteledi ve kazıklandığını iddia etti.

Longbottom’ın paylaşımı üzerine harekete geçen Thomas Cook, müşterisiyle iletişime geçerken, paylaşımın Facebook’ta 55 bin kez yeniden paylaşıldığı ve 10 binin üzerinde yorum aldığı görüldü. Yorumların büyük kısmı ise Thomas Cook’u oldukça sert şekilde eleştiren yorumlardan oluştu.

'YANINA YAKLAŞMAK İÇİN BİLE TETANOS AŞISINA İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZ BİR YATAK'

Eşi ve 12 yaşındaki çocuğuyla birlikte 10 gecelik konaklama için otele 2 bin pound ödediğini belirten Longbottom, otelin ismini paylaşmaktan kaçındı. Longbottom, Thomas Cook’un kendisiyle iletişime geçmesinin ardından sildiği paylaşımında, ‘’Bu sözde aile odası 12 yaşındaki bir çocuğa göre çok küçük olan ve yanına yaklaşmak için bile tetanos aşısına ihtiyaç duyduğunuz bir portatif karyola barındırıyor. Yatağın üzerinde ya da yakınında en ufak bir şekilde hareket ettiğinizde ise yük treninden daha yüksek sesler çıkarıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Oda balkonunun yalnızca bir sandalyenin sığacağı büyüklükte olduğunu belirten Longbottom, sabaha karşı 4.00’da şezlongları düzenleyen otel personeli ve kurtların sesleri yüzünden uyuyamadığını iddia etti.

‘’THOMAS COOK ‘NE İSTERSENİZ ONU YAPABİLİRSİNİZ’ YANITI VERDİ’’

Facebook arkadaşlarından gönderisini daha fazla kişiye ulaşması amacıyla yeniden paylaşmalarını rica eden İngiliz turist, daha önce Thomas Cook’a bir mail ile durumu bildirerek sorunu çözülmezse Facebook üzerinden paylaşım yapacağını ve yetkililerden ‘ne isterse onu yapabileceği’ yönünde bir yanıt aldığını kaydetti.



THOMAS COOK’U EFSANEVİ İNGİLİZ SOYGUNCUYA BENZETTİ

Facebook paylaşımında Thomas Cook’un bu hamlesini ‘devasa bir hata’ olarak niteleyen Longbottom, ‘’Sevgili Mr. Cook... En azından Dick Turpin (efsanevi İngiliz soyguncu) yüzünü maske ile gizliyordu. Siz onu bile yapmaya tenezzül etmiyorsun.’’ ifadelerini kullandı.

İngiliz TravelMole portalının iletişime geçtiği Thomas Cook yetkilileri, aileyi başka bir otele transfer etmeyi teklif ettiklerini, ancak İngiliz ailenin otelde kalmaya devam etmeye karar verdiğini açıkladı.

‘THOMAS COOK VE OTEL DURUMU ÇOK CİDDİYE ALDI’

Daha sonra bir paylaşım daha yapan İngiliz turist Longbottom, Thomas Cook ve söz konusu otelin durumu fazlasıyla ciddiye aldığını belirterek, ‘’Bu sabah 2 Thomas Cook yöneticiyle görüştüm ve Thomas Cook sosyal medya ekibiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim.’’ dedi.

‘MUCİZEVİ BİR ŞEKİLDE DAHA GENİŞ BİR ODA MÜSAİT OLDU’

Hem Thomas Cook hem de otel yetkililerinin kendilerine verilen odanın uygun olmadığı konusunda hemfikir olduğunu belirten Longbottom, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘’Konuya yaklaşımlarındaki büyük değişimin arkasında sosyal medya aracılığıyla oluşan kamuoyu baskısının olduğunun farkındayım. Bugün Thomas Cook yetkilileri bize 3 alternatif otel önerdi. Ancak onların da kabul ettiği gibi, bunların hiçbiri 3 kişilik bir aile için uygun boyutta odaya sahip değildi. Nedense sonra ilk konakladığımız otelde ‘mucizevi bir şekilde’ biraz daha büyük ve 3 düzgün yatağa sahip bir oda müsait oluverdi. Bu odanın balkonu da küçük olsa da, havuzun mükemmel olması, yemeklerin fena olmaması ve sevimli personelleri sayesinde bu otelde kalmaya devam etmeye karar verdik. Otel ile ödediğimiz ücretin bir kısmını iade etmeleri konusunda da anlaştık. Bu olay, söz konusu müşteri hizmetleri olduğunda sosyal medyanın ne kadar güçlü bir araç olabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.







Bu Haber 18.08.2017 - 13:30:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.